Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Νέα καταστροφική χαλαζόπτωση σε Κατοχή και Νεοχώρι χθες το βράδυ - Επί τόπου ο ΕΛΓΑ

Αποτελείωσε τους αγρότες των Οινιαδών - Άμεση ενημέρωση του Περιφερειάρχη

Στην Κατοχή και το Νεοχώρι Οινιαδών παραμένει έως αυτή την ώρα πραγματοποιώντας αυτοψία σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις ο Δ/ντής του ΕΛΓΑ Αγρινίου Αλ. Κοντοσπύρος, μετά τη νέα καταστροφική χαλαζόπτωση που έπληξε χθες βράδυ την περιοχή.

Για τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, υπήρξε άμεση συνεννόηση και συνεργασία των Αντιδημάρχων Γ. Παπαδόπουλου και Ανδρέα Κότσαλου με τον ΕΛΓΑ, προκειμένου και πάλι οι διαδικασίες που απαιτούνται για την αποζημίωση των καλλιεργητών (κυρίως εσπεριδοειδών και ελαιών), να προχωρήσουν άμεσα.

Σε ότι αφορά την υποβολή δηλώσεων ζημίας, θα ισχύσει η προηγούμενη διαδικασία.
http://www.agriniopress.gr/

Η χθεσινή χαλαζόπτωση αποτελείωσε τους αγρότες των Οινιαδών

Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν στον κάμπο της Κατοχής και του Νεοχωρίου στην περιοχή του Τρίκαρδου από την χθεσινή χαλαζόπτωση.

Οι καλλιέργειες που γλύτωσαν από την προηγούμενη σφοδρή κακοκαιρία αυτή τη φορά βρέθηκαν στη δίνη των νέων καιρικών φαινομένων. Πολλοί αγρότες από το πρωί μετρούν τις πληγές τους και σπεύδουν να δηλώσουν την απώλεια της παραγωγής τους. Οι ελαιοπαραγωγοί υπέστησαν πραγματική καταστροφή αφού απ’ όπου πέρασε το χαλάζι δεν άφησε καμία ελπίδα συγκομιδής.
http://www.aixmi-news.gr/

Άμεση ενημέρωση του Περιφερειάρχη για τις καταστροφές από την χαλαζόπτωση

Αμεση ενημέρωση για τις ζημιές που προκάλεσε στις καλλιέργειες της Δυτικής Ελλάδας η έντονη χαλαζόπτωση της Πέμπτης 16 Νοεμβρίου , είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Ο κ. Κατσιφάρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Περιφερειακό Διευθυντή του ΕΛΓΑ Γιώργο Κεχαγιά , από τον οποίο ζήτησε ενεργοποίηση της υπηρεσίας, ούτως ώστε έγκαιρα να γίνει καταγραφή των ζημιών και ενεργοποίηση του μηχανισμού των αποζημιώσεων των καλλιεργητών.

Παράλληλα είχε συνεργασία με τον Γενικό Διευθυντή Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Σταύρο Βέρρα που τον πληροφόρησε για τις περιοχές που επλήγησαν από την χαλαζόπτωση.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Θεοφάνη Κουρεμπέ για να επισημάνει την αναγκαιότητα της γρήγορης καταγραφής των ζημιών που υπέστησαν οι αγρότες.

Να σημειωθεί δεκάδες περιοχές και των τριών νομών της Περιφέρειας επλήγησαν από το χαλάζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: