Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Κυριολεκτικά BlacK Friday για τους ιδιοκτήτες οχημάτων! Τα τέλη Κυκλοφορίας 2018 - Πως,που και πότε θα τα πληρώσετε


του Γιώργου Κ. Ανδρή

Σήμερα Παρασκευή 24 Νοεμβρίου θα αναρτηθούν στο Taxisnet τα Τέλη Κυκλοφορίας 2018, τα οποία δεν θα έχουν καμία αλλαγή στα ποσά που θα κληθούν να καταβάλουν οι 5,5 εκατ. ιδιοκτήτες οχημάτων.

Σύμφωνα με όσα είχε αποκαλύψει το enikonomia.gr η τρόικα έφερε αντιρρήσεις σχετικά με τις μειώσεις των Τελών Κυκλοφορίας για τους πολύτεκνους αλλά ούτε και για τους ιδιοκτήτες οχημάτων με 1η Άδεια Κυκλοφορίας το 2006.

Το οικονομικό επιτελείο μετά την σχετική εξέλιξη και λόγω έλλειψης χρόνου για περαιτέρω διαπραγμάτευση αποφάσισε τις όποιες αλλαγές να τις μεταθέσει για τα Τέλη Κυκλοφορίας 2019.

Η πληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας πρέπει να γίνει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017, μέσω τραπεζών ή μέσω e-banking καθώς σε διαφορετική περίπτωση το τίμημα των Τελών Κυκλοφορίας διπλασιάζεται για όσους δεν τα εξοφλήσουν μέχρι τέλος του έτους.

Πάντως όσοι έχουν διαθέσιμο πιστωτικό όριο στις πιστωτικές τους κάρτες θα μπορούν να τα εξοφλήσουν σε έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

Για την πληρωμή μέσω τραπεζών, οι ιδιοκτήτες των Ι.Χ. θα πρέπει να εκτυπώσουν τα σχετικά έντυπα από το Taxisnet.

Η εκτύπωση των τελών κυκλοφορίας
Οι ιδιοκτήτες οχημάτων για να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο στο οποίο αναγράφεται ο κωδικός για την πληρωμή των τελών θα πρέπει να εισέλθουν στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet, όταν αυτή θα είναι διαθέσιμη, και να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:
Επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.gsis.gr. Στην Υπηρεσία προς τους Πολίτες επιλέξτε την ένδειξη "Οχήματα".
Ακολούθως έχετε δύο επιλογές:
Ο υπόχρεος πληκτρολογεί όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης προκειμένου να ανοίξει η εφαρμογή και να συμπληρώσει τα στοιχεία του.
Αφού κλικάρετε την "ΕΙΣΟΔΟ", θα μεταφερθείτε στην ηλεκτρονική φόρμα όπου μπορείτε να αναγράψετε το ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας και επιλέγοντας "ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ" να βρείτε τα τέλη για το όχημα σας.
Τα ποσά για τα τέλη κυκλοφορίας 2018 ανάλογα με την ηλικία του αυτοκινήτου, τα κυβικά αλλά και τους ρύπους:
Επιβατικά αυτοκίνητα ταξινομούμενα για πρώτη φορά την Ελλάδα από 1.11.2010 και μετά, αποκλειστικά με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (γραμμάρια C02 ανά χιλιόμετρο). Λαμβάνονται υπόψιν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα όπως αυτές αναγράφονται στην άδεια του οχήματος ως εξής:
Για τα Ε.Ι.Χ ρυμουλκούμενα, ημιρυμουλκούμενα (τροχόσπιτα): 140 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: