Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Η Παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών στο Αγρίνιο (φωτο)


Η 25η Νοεμβρίου αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως η ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Η ψυχολογική, σεξουαλική, σωματική ή λεκτική βία κατά των γυναικών, αποτελεί σοβαρό κοινωνικό
πρόβλημα που δεν περιορίζεται σε σύνορα, κοινωνικούς, οικονομικούς ή πολιτισμικούς περιορισμούς, αλλά μας αφορά όλους και όλες.

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, διοργάνωσε εκδήλωση η οποία διήρκεσε  μέχρι και τις 08.00 το βράδυστην Παλιά Αγορά του Αγρινίου. 
Η εκδήλωση περιελάμβανε Έκθεση Ημερολογίων, με τίτλο «Ιστορίες Ζωής Γυναικών», βασισμένες σε πραγματικά βιώματα, όπως έχουν καταγραφεί σε συμβουλευτικές συνεδρίες μέσα στον χρόνο, επιμελημένες και διασκευασμένες από το Επιστημονικό Προσωπικό του Ξενώνα. Ο ξενώνας του Αγρινίου είναι από τους καλύτερους ξενώνες που υπάρχουν στην Ελλάδα πέραν των μεγάλων αστικών κέντρων.
Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Καλαντζής τόνισε για την εκδήλωση: «η 25η Νοεμβρίου είναι μια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών. Κατά την διάρκεια του χρόνο κάνουμε αρκετές εκδηλώσεις για να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο και να καταλάβουν ότι υπάρχει μια μεγάλη αγκαλιά κακοποιημένων γυναικών στο Αγρίνιο

Το μήνυμα είναι ότι τα πράγματα πρέπει να τα βλέπουμε αισιόδοξα. Η αγκαλιά του ξενώνα είναι τόσο μεγάλη και οι εργαζόμενοι δίνουν δύναμη στις γυναίκες και τα παιδιά τους που φιλοξενούνται και μαζί προχωράνε στο επόμενο βήμα που είναι η ένταξη στην κοινωνία τόσο για τις κακοποιημένες γυναίκες, όσο και για τα παιδιά τους που είναι πιο ευαίσθητα απ ότι ήταν πριν. 

Τα περιστατικά που έχουν φιλοξενηθεί στον ξενώνα είναι πάνω από 85 περιστατικά. Πολλά πράγματα ξεκινάνε μέσα από τα σχολεία και γι αυτό θα ξεκινήσουμε ενημέρωση στα παιδιά, ώστε να βοηθήσουμε τις γυναίκες που μας έχουν ανάγκη». 

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με χορευτικά δρώμενα από την Σχολή Χορού ¨Dance Academy», ενώ το απόγευμα θα συμμετείχαν και οι χορευτές tango Κωνσταντίνος Φώλος και Βασιλεία Καμμένου.
ekdilwsi-via1
ekdilwsi-via2
ekdilesi-via3
ekdilewsi-via4
ekdiilwsi-via5
ekdilwsi-via6
ekdilwsi-via7
ekdilwsi-via8

http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: