Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Ο κυκλώνας Ζήνων χτύπησε την Πάτρα,τη Ναύπακτο και το Αντίρριο - Εκλεισε η πορθμειακή γραμμή (φωτο & βίντεο)

«Βγήκε» η θάλασσα έξω από Αντίρριο έως Παλαιοπαναγιά και στις Ιτιές και Παραλία Πατρών,δοκιμάστηκε ο χείμαρρος ΣΚΑ

Ο κυκλώνας Ζήνων πέρασε τη νύχτα από την Ναύπακτο. Όπως βλέπετε και στις εικόνες τα φαινόμενα έπληξαν και τη Ναυπακτία χωρίς μέχρι αυτή την ώρα να έχουν αναφερθεί σοβαρές ζημιές.

Στο Αντίρριο η θάλασσα έβγαλε έξω πέτρες γεμίζοντας τον δρόμο αλλά και τις προβλήτες του Αντιρρίου κάνοντας δύσκολη την διάβαση των οχημάτων αλλά έκανε και μικροζημιές σε πινακίδες καταστημάτων και σε μια κολόνα φωτισμού έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.

Κλειστή ήταν το πρωί η πορθμειακή γραμμή Ρίου - Αντιρρίου και σύμφωνα με πληροφορίες θα άνοιγε λίγο μετά τις 10:30.

Επίσης ο χείμαρρος ΣΚΑ δοκιμάστηκε καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτα,όμως άντεξε στα ορμητικά νερά. Επίσης στη Λαγκαδούλα ξεριζώθηκε δέντρο. Από τα ξημερώματα συνεργεία του Δήμου Ναυπακτίας βρίσκονται στο δρόμο και προσπαθούν να καθαρίσουν τα σημεία που έχουν πρόβλημα.



http://www.nafpaktianews.gr/

Πάτρα: Πρωτοφανείς εικόνες στην Πλαζ από την κακοκαιρία! Η θάλασσα βγήκε στη στεριά - Γέμισε πέτρες και ξύλα ο δρόμος!

Ο Ζήνωνας κατάφερε να δημιουργήσει πρωτοφανείς εικόνες στην Πλαζ της Πάτρας. Εκλεισε ο δρόμος από το ύψος της Κανελλοπούλου, καθώς χιλιάδες πέτρες από τηνθάλασσα βγήκαν στην στεριά! Από την αρχή της Πλαζ μέχρι και την στροφή στον παλιό φάρο, ο δρόμος έχει γεμίσει πέτρες. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη ενώ επί τόπου βρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος.
Συνεργεία του Δήμου καθαρίζουν τον χώρο, όμως ζημιές έχουν προκληθεί και στην ακτογραμμή. Δεν αποκλείεται να ληφθούν και μέτρα για την διέλευση των οχημάτων, αφού υπάρχει κίνδυνος καθιζήσεων.
Παρόμοια φαινόμενα και στην παραλία Βραχνεικων αλλά ακι το Μονοδένδρι.
"Πνίγηκαν" για άλλη μία φορά Ιτιές και Παραλία-Τα νερά μετέτρεψαν τον δρόμο σε λίμνη



Στο ίδιο έργο θεατές. Τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Κυριακής και μετά από τη βροχόπτωση στις Ιτιές και στην Παραλία Πατρών, ο δρόμος είναι απροσπέλαστος. Αστυνομικοί προειδοποιούν τους οδοηγούς να κόψουν ταχύτητα γιατί ακολουθεί...λίμνη και κίνδυνος ατυχήματος.
Τα φρεάτια έχουν βουλώσει, και τα νερά από τις εκβολές του χειμάρρου "Παναγίτσα" που έχει υπερχειλίσει, έχουν καλύψει το ένα ρεύμα της Πατρών Πύργου.
Οι κάτοικοι φωνάζουν. Το ένα και μοναδικό φρεάτιο που θα μπορούσε να "τραβήξει" τα νερά έχει βουλώσει και υπάλληλος της ΔΕΥΑΠ προσπαθεί να μαζέψει τα φερτά υλικά και να το θέσει πάλι σε λειτουργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: