Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Πρεμιέρα για τους e-πλειστηριασμούς

Μια διώροφη μεζονέτα στην Κηφισιά, 320 τετραγωνικών μέτρων και με τιμή εκκίνησης 718.915 ευρώ, είναι το ακίνητο που «εγκαινιάζει» τους e-πλειστηριασμούς στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Ιδιοκτήτρια του ακινήτου -που είχε αποκτηθεί με στεγαστικό δάνειο από τη Eurobank και και η συνολική οφειλή ανέρχεται σε 1,23 εκατ. ευρώ- φέρεται να είναι η σύζυγος εμπλεκόμενου στην υπόθεση με τις μετοχές «φούσκες» του Χρηματιστηρίου το 1999.
Το σημερινό πινάκιο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών περιλαμβάνει 10 ακίνητα, ωστόσο μόνο η κατοικία στην Κηφισιά θα βγει στο σφυρί, καθώς 8 ακίνητα βρίσκονται σε πόλεις όπου συνεχίζεται η αποχή των συμβολαιογράφων και υπάρχει ανακοπή για ένα που αφορά θέσεις πάρκινγκ.
Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθούν και 177 πλειστηριασμοί σε φυσικό περιβάλλον, δηλαδή σε Ειρηνοδικεία, με επισπεύδοντες τόσο τραπεζικούς ομίλους όσο και τρίτους (επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα) αφού οι συμβολαιογράφοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αναστολή της αποχής τους.

Προστασία των φτωχών δανειοληπτών

Ζητούμενο είναι να προστατευθούν όσοι δανειολήπτες βρίσκονται σε αντικειμενική δυσκολία πληρωμής των υποχρεώσεών τους.
Στο πλαίσιο αυτό, ένα από τα κρίσιμα θέματα της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, είναι η βελτίωση του νόμου Κατσέλη (Σταθάκη) ώστε να αποκλειστούν οι μπαταχτσήδες οι οποίοι βρίσκουν καταφύγιο στον νόμο, δημιουργώντας προσκόμματα στους έχοντες πραγματική ανάγκη προστασίας, αλλά και να επιταχυνθεί η εκδίκαση των υποθέσεων που κρατάει σε ομηρία χιλιάδες δανειολήπτες.

Κινητοποίηση της Λαϊκής Ενότητας

Σε εξέλιξη παράσταση διαμαρτυρίας από τη Λαϊκή Ενότητα και συλλογικότητες έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο που αρχίζει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς (Ακαδημίας 31).
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
«Στην Ελλάδα έχει διαμορφωθεί μια χούντα των πλειστηριασμών από Ρούσκα, Κοντονή, Τσίπρα και Τσακαλώτο» δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και εκτίμησε ότι σήμερα βγαίνει στο σφυρί η βίλα στην Κηφισιά αλλά στόχος είναι να βγει η λαϊκή περιουσία. 
«Η διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών μπορεί να αρχίζει με μεγάλα ακίνητα για λόγους επικοινωνιακής σκοπιμότητας αλλά στην πραγματικότητα έχει αποκλειστικό στόχο την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας με αδιαφανείς και ταχύρρυθμες διαδικασίες κατ΄ απαίτηση των δανειστών», αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: