Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016

Ο Παναιτωλικός κι άλλες 11 ΠΑΕ αποφάσισαν... να μην κατέβουν στο νέο πρωτάθλημα!


Σήμερα το απόγευμα έγινε η συνάντηση των... μικρών της Super League στα γραφεία της εταιρείας BIAMAΡ του Χρήστου Πανόπουλου της Ξάνθης και αποφάσισαν να μην κατέβουν στο νέο πρωτάθλημα αν η ΕΠΟ επιμείνει να τους αγνοεί.

Το παρών έδωσαν οι Κωστούλας, Πανόπουλος, Σπανός, Μποροβήλος,
ένας εκπρόσωπος της Καλλονής και ο γιος του Χριστοβασίλη για τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Υπήρξε τηλεφωνική επαφή με τον Πανθρακικό,ενώ αναμένονταν οι εκπρόσωποι των Πανιώνιου, Πλατανιά και Λεβαδειακού.Στην κίνηση των "μικρών" συμμετέχει και ο Ηρακλής,ενώ απουσίασε η Βέροια.


Το... αφεντικό της Ξάνθης αφού έκανε γνωστό ότι στην κίνηση πλέον υπάρχει και η υπογραφή του Ηρακλή, ανέφερε τις 3 προτάσεις που έγιναν προς την ΕΠΟ:

«Εμείς τα τρία πράγματα που ζητήσαμε από την Ομοσπονδία είναι τα εξής:

1. Δώστε μας για τον αρχιδιαιτητή 10-15 ονόματα που θέλετε εσείς και μεις να βρούμε τον πιο κατάλληλο.

2. Το ίδιο να ισχύσει και για τους παρατηρητές.

3. Να μας δώσετε μια λίστα με 30 διαιτητές που εσείς κρίνετε και παράλληλα να μας δώσετε το δικαίωμα να επιλέξουμε 6 από αυτούς να μην τους αποδεχθούμε διακριτικά.

Τα πάντα θα τέλειωναν με την φράση «Και η ΕΠΟ θα είναι υπεύθυνη για τις οικείες αποφάσεις» Δυστυχώς τίποτα από αυτά δεν έγιναν αποδεκτά».

Αμέσως μετά το φινάλε της συνεδρίασης της «κίνησης των 12» στα γραφεία της ΒΙΑΜΑΡ ο... επικεφαλής αυτής της κίνησης, Χρήστος Πανόπουλος ξεκαθάρισε την αντίθεση των ομάδων της Σούπερ Λίγκας και μεταξύ άλλων τόνισε:

Πήγαμε στην ΕΠΟ για να έχουμε την τελειωτική απάντηση της Ομοσπονδίας. Ήταν η 4η φορά που βρεθήκαμε. Ήταν σήμερα μία τελική συνάντηση. Δυστυχώς η ΕΠΟ απάντησε αρνητικά στην πρότασή μας καθ' ολοκληρίαν. Παρότι ήταν μία πρόταση για την διαιτησία που θα ήταν ως μία άτυπη συνεργασία και η ΕΠΟ δεν θα άλλαζε τίποτα σε Νόμους και κανονισμούς. Ήταν μία συνεργασία για το καλό του ποδοσφαίρου και γιατί δεν έχουμε μία καλή έξωθεν μαρτυρία ως ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ζητήσαμε τρία πράγματα. Δώστε μας για τον αρχιδιαιτητή 10 - 15 ονόματα να σας πούμε ποιόν θα θέλαμε. Δώστε μας 30 διαιτητές από το... μπάσκετ πάλι το δικό μας και δώστε μας το δικαίωμα έξι από αυτούς. Όλα δικά σας. Και η ΕΠΟ θα είναι υπεύθυνη να λαμβάνει τις οικείες αποφάσεις. Η απάντηση ήταν πως κάτι τέτοιο δεν περνάει από FIFA / UEFA και ως εκ τούτου έχουμε να αντιπροτείνουμε κάτι άλλο. Στην ερώτησή μου ξέρετε πως όταν προτείνουμε κάτι για να πέσουν οι τόνοι δεν μπορεί η FIFA και η UEFA να το δεχθεί. Δεν έπρεπε έναν μήνα να ταλαιπωρούμαστε.

Έπρεπε να μας πούνε από την αρχή. Ποιά UEFA και FIFA να πει όχι στο αυτονόητο; Σε μία κατάσταση όπου η ΕΠΟ δεν αλλάζει τίποτα. Αυτή ήταν η απάντηση που είχαμε. Επειδή ήξερα ότι θα ήταν από τις τελικές συζητήσεις μετά είχαμε κανονίσει να κάνουμε μία συνάντηση των 11 ομάδων. Όλοι εξεπλάγησαν. Μετά ενημέρωση για την θέση της NOVA και του ΟΠΑΠ. Δεν ξέρω τι θα γίνει.

Αλλά από το 1993 που είμαι στο ποδόσφαιρο έχω συμμετάσχει λίγες φορές στα κοινά αλλά είναι η πρώτη φορά που βλέπω τέτοιο κλίμα 12 μικρών ομάδων. Όχι 11, 12 γιατί σήμερα μετείχε με την υπογραφή του και ο Ηρακλής μέσω του κ. Παπαθανασάκη. Συμφωνήσαμε οι 12 το εξής: όπως θυμάστε είχαμε μία δήλωση - δέσμευση σε περίπτωση που δεν γίνει η αναδιάρθωση και επανακατανομή των τηλεοπτικών εσόδων και δεν προχωρήσει το θέμα της διαιτησίας καμία εκ των 12 δεν θα μετείχε στο πρωτάθλημα.

Εμείς με αυτές τις συνθήκες δεν συμμετέχουμε στο νέο πρωτάθλημα!
Σήμερα επιβεβαιώσαμε την βούλησή αυτή μετά την θέση της ΕΠΟ που είναι αρνητική. Δεν θέλουμε πόλεμο με κανέναν. Έρωτα θέλουμε να κάνουμε.

Ας δει η ΕΠΟ να αλλάξει τις θέσεις της. Να βγάλουμε μία εικόνα κοινή για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Κάνω μία έκκληση στην ΕΠΟ να δει τα πράγματα διαφορετικά. Για να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε το περιβάλλον έστω και ας μην είναι ευθύνη της διαιτησίας. Αλλά ρε γαμώτο να το κάνουμε.
http://www.gazzetta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: