Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΒΑΔΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΕΛΙΚΑ


Με πήρε τηλέφωνο ο υιός Λεωνίδας να με πικάρει κατά κάποιο τρόπο, και να μου πει ότι τον πήρα στο λαιμό μου που δεν τον άφησα να παίξει στοίχημα στο Brexit. 

Σου τα 'λεγα μου είπε πως αποκλείεται να πάω «κουβά». Μ’ αυτούς τους πανηλίθιους όλα μπορούνε να συμβούν. Και να που συνέβησαν.

Κι άρχισε να τεκμηριώνει τα λεγόμενά του ως εξης: Θυμάσαι τι έλεγε ο συγχωρεμένος ο παππούς ότι οι Άγγλοι είναι από την φάρα τους περίεργοι. Θεωρούν ότι είσαι εσύ ανάποδος που οδηγείς με αριστερό τιμόνι. Πίνουν το τσάι τους σε συγκεκριμένη ώρα κάθε απόγευμα. Τρώνε ψάρια και πατάτες για κάτι πρόχειρο. Μεθούν μέχρι λιποθυμίας τα Σαββατοκύριακα χωρίς να τους νοιάζει τι θα πει ο κόσμος, όποια και αν είναι η κοινωνική τους θέση.

Για χρόνια ολόκληρα καταδυναστεύουν τον πλανήτη εκμεταλλευόμενοι τους φυσικούς πόρους άλλων χωρών με το γάντι, τόσο, που τους θεωρούμε όλοι τζέντλεμεν και κανείς δεν λέει κακή κουβέντα γι’ αυτούς, εκτός από τις επιλογές τους στο κρεβάτι.

Έχουν μία περίεργη αίσθηση του χιούμορ ακόμα και όταν τα πράγματα στραβώνουν και φυσικά έχουν για πρωταθλήτρια τη Λέστερ… Τη Λέστερ διάολε, που σώθηκε πέρσι στο τσακ, που έχει το μικρότερο μπάτζετ από όλες τις ομάδες που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα, που έδινε 500 στο στοίχημα μια πιθανή κατάκτηση του τίτλου απ’ αυτή. Πώς λοιπόν μπορεί να έχανα; Σίγουρο ήτανε ότι θα βγουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Τι να του πω, με πήρε παραμάζωμα! Όλοι αυτοί οι απίθανοι τύποι όντως είναι άτιμη ράτσα τελικά, κι ενώ μας έχει διδάξει η ίδια η ιστορία περί τίνος πρόκειται, πέσαμε λέει όλοι απ’ τα σύννεφα που ψήφισαν να βγουν απ’ την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είμαστε όλοι για τους «κουβάδες» πατριώτες τελικά.

Μπούτιβας Κώστας – Καστρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: