Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Πάνε να κάνουν κέντρο φιλοξενίας μεταναστών κλειστό ξενοδοχείο στην Πάλαιρο;


Από χθες υπήρχαν πληροφορίες στην γειτονική Πρέβεζα και το τοπικό site pamepreveza.gr σχετικά με επίσκεψη κλιμακίου της Αεροπορίας σε ξενοδοχειακή μονάδα κοντά στην Πάλαιρο που αυτήν την περίοδο δεν λειτουργεί, ώστε να εξεταστεί εάν μπορεί να μετατραπεί σε Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών που παραμένουν εγκλωβισμένοι στη χώρα μας.

Η πληροφορία αυτή φαίνεται τελικά πως επιβεβαιώνεται, μετά από επικοινωνία που είχε το agriniopress.gr με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Σχετικά με την πρόθεση του Υπουργείου και του αρμοδίου αν. υπουργού κ. Βίτσα ενημερώθηκε τόσο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απ. Κατσιφάρας, όσο και ο δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας Γεώργιος Αποστολάκης.

Πιθανολογείται πως πρόκειται για μονάδα που έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία Τράπεζας και βρίσκεται μεταξύ Παλαίρου και Πογωνιάς, με βάση και σχετικές φήμες που υπάρχουν το τελευταίο διάστημα στην περιοχή, μιας και το θέμα συζητιέται.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Κατσιφάρας εξέφρασε έντονες επιφυλάξεις σχετικά με αυτήν την προοπτική, μιας και η περιοχή είναι αμιγώς τουριστική. Πρόκειται για την περιοχή με την μεγαλύτερη τουριστική κίνηση στην Αιτωλοακαρνανία το καλοκαίρι και θεωρείται βέβαιο πως θα προσκρούσει στις σφοδρές αντιδράσεις κατοίκων, φορέων και επαγγελματιών.

Φαίνεται πάντως πως η πιθανή μετατροπή του συγκεκριμένου χώρου σε Κέντρο Φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων «εξετάζεται σοβαρά» προς το παρόν, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται από την κυβέρνηση, ώστε τέτοιου είδους εγκαταστάσεις, δηλαδή κλειστές ξενοδοχειακές μονάδες, βιομηχανικά κτήρια κλπ να μετατραπούν σε τέτοιου είδους δομές.

Να θυμίσουμε πως στην κυβέρνηση ασκούνται διαρκώς έντονες πιέσεις από αυτοδιοικητικούς φορείς της Βόρειου Ελλάδος, των νησιών κλπ, ώστε να υπάρξει ισοβαρής κατανομή αυτών των πληθυσμών και σε άλλες περιοχές, κάτι που έχουν αποδεχτεί αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες, όπως οι κ. Μουζάλας, Κουρουμπλής, Βίτσας κλπ.

Προς το παρόν δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία με τον δήμαρχο Ακτίου – Βόνιτσας, σχετικά με την αντίδραση του δήμου σε αυτήν την εξέλιξη.
http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: