Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Αποκαλύψεις για κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στην Αιτωλοακαρνανία


Ερωτηματικά προκαλεί σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», σύμφωνα με το οποίο τέσσερα σημεία της Αιτωλοακαρνανίας είναι στα υπόψιν για τη δημιουργία δομών φιλοξενίας προσφύγων.

Η περίπτωση της Παλαίρου δεν αναφέρεται αλλά η εφημερίδα επικαλείται επίσημα έγγραφα του Γενικού Επιτελείου Στρατού που αποτυπώνουν αναλυτικά σε ποιες περιοχές ετοιμάζονται να ανοίξουν 40 νέοι καταυλισμοί (hot spots).

Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα, το υπουργείο Άμυνας μελέτησε χώρους που κρίθηκε πως προς το παρόν δεν πληρούν τα κριτήρια. Αυτοί είναι κοντά στη Στάνο Αμφιλοχίας (προφανώς το στρατόπεδο του Άγριλου) και το αεροδρόμιο Μεσολογγίου. Αντιθέτως, δύο δομές που θα λειτουργήσουν θα είναι η μία στην περιοχή του Αγρινίου και η άλλη λίγο έξω από τη Νάυπακτο.

Οι χώροι δεν συγκεκριμενοποιούνται στο δημοσίευμα, ωστόσο είναι γνωστό πως για το Αγρίνιο έχουν πέσει στο τραπέζι πολλές περιπτώσεις είτε με τη μορφή προτάσεων, είτε με τη μορφή σεναρίων.

Σημειωτέον πως ο χάρτης δεν περιλαμβάνει κανένα σημείο της Αχαϊας,ενώ αναφέρονται οι δήμοι Σπάρτης, Καλαμάτας, Μεσσήνης,Φιλιατρών,Τρίπολης,η Κυλλήνη και το Πόρτο Χέλι από την Πελοπόννησο.

Όπως και να έχει, το βέβαιο είναι πως η υπόθεση των hot spots θα επανέλθει με ένταση στο προσκήνιο.
http://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: