Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Η δήλωση ανεξαρτητοποίησης του κυρίου Νίκου Καζαντζή και κάποιες απορίες και σχόλια


Μετά τα όσα προηγήθηκαν χτες με την απόφαση του Δημάρχου Αγρινίου να αποκαθηλώσει τον πρώτο σε σταυρούς δημοτικό του σύμβουλο και Αντιδήμαρχο,καθώς και την σκληρή ανακοίνωση του κυρίου Καζαντζή,ήρθε σήμερα ως φυσικό επακόλουθο η δήλωση ανεξαρτητοποίησής του.

Ο κ. Νίκος Καζαντζής κατέθεσε σήμερα στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγρινίου την παρακάτω δήλωση ανεξαρτητοποίησης:

κ. Πρόεδρε,

στις δημοτικές εκλογές του Μαϊου 2014 συμμετείχα στον συνδυασμό με τον τίτλο ΑΓΡΊΝΙΟ ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ, με τον οποίο εξελέγην, δημοτικός σύμβουλος το Δήμου Αγρινίου.

Φρονώ ότι ετίμησα την ιστορία μου στις δημοτικές εκλογές, συμμετέχοντας σε έναν συνδυασμό του οποίου δυστυχώς ηγείτο ο Παπαναστασίου.

Λόγοι πολιτικής εντιμότητας, αξιοπρέπειας, σωφροσύνης και λαϊκής εντολής, καθώς και λόγοι διαφορετικής αντίληψης περί της διοίκησης του Δήμου και της διαχείρισης των τοπικών προβλημάτων, μου επιβάλλουν να αποχωρήσω από τον εν λόγω συνδυασμό και να συμμετέχω πλέον στα Δημοτικά Συμβούλια μέχρι την λήξη της Δημοτικής Θητείας μου, ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, σύμφωνα με το άρθρο 66, παρ. 4 του Ν. 3852/2010.

Θέλω να ελπίζω σε μία καλή συνεργασία.
======================

Δείτε βίντεο από την σημερινή συνέντευξη τύπου


Λογικό ήταν η απόφαση του Δημάρχου και οι δηλώσεις του Καζαντζή να προκαλέσουν ποικίλα σχόλια και απορίες.

Εμείς θα διατυπώσουμε δύο δικές μας αφελείς απορίες και στη συνέχεια θα παραθέσουμε ένα άρθρο του http://www.agriniopress.gr/

Α) Ο κύριος Γιώργος Παπαναστασίου ήξερε εξ αρχής με ποιον είχε να κάνει,μήπως λοιπόν θα έπρεπε να δώσει εξηγήσεις για την ξαφνική διαγραφή ουσιαστικά του κυρίου Νίκου Καζαντζή από την παράταξή του,ώστε και οι δημότες,αλλά και οι ψηφοφόροι του να κατανοήσουν την πράξη του,η οποία σαφέστατα εξόργισε τον κύριο Καζαντζή;

Β) Ο κύριος Νίκος Καζαντζής τώρα,μετά την αποπομπή του,ανακάλυψε ότι ο Δήμαρχος "είναι μικρότερος και των περιστάσεων και των προσδοκιών του",όπως και τις "άνανδρες και αγενείς συμπεριφορές" του και "τις πολιτικές απρέπειες";
Γηγενής Αγρινιώτης

Η επόμενη μέρα της αποπομπής Καζαντζή

Η επόμενη μέρα των αλλαγών στο δημαρχείο του Αγρινίου και της αιφνιδιαστικής απομάκρυνσης του αντιδημάρχου Νίκου Καζαντζή -πρώτου τη τάξει και πρώτου σε σταυρούς Δημοτικού Συμβούλου με την παράταξη Παπαναστασίου- σίγουρα βρίσκει πολύ πιο ισχυρό τον δήμαρχο Αγρινίου.

Η χθεσινή του κίνηση ερμηνεύεται ως μια επίδειξη πυγμής και ισχύος και σε κάθε περίπτωση χαρακτηρίζεται αιφνιδιαστική αν και εμφανίστηκαν και εκείνοι που λένε πως ήταν μια κίνηση αναμενόμενη.

Η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν αναμενόμενη -διαφορετικά όλο και κάποιος, κάτι θα έγραφε- και μόνον ο δήμαρχος και ελάχιστα άτομα του πολύ στενού πυρήνα του ήξεραν τις προθέσεις του.

Πληροφορίες αναφέρουν πως πριν προβεί σε αυτήν την κίνηση ο κ. Παπαναστασίου «μέτρησε» πιθανές αντιδράσεις ενώ είναι χαρακτηριστικό πως ακόμη και καθημερινοί συνομιλητές του, που ναι μεν γνώριζαν πως κάποια πράγματα δεν πήγαιναν καλά με τον Νίκο Καζαντζή, έμαθαν έκπληκτοι την απόφαση από τα μέσα ενημέρωσης, μόλις αυτή δημοσιεύτηκε στο «Διαύγεια».

Άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στο δημοτικό μέγαρο της Χ. Τρικούπη, αλλά και την ιδιοσυγκρασία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των δυο ανδρών, που πλέον βρίσκονται σε μετωπική αντιπαράθεση, σημειώνουν με νόημα πως η «συγκατοίκηση» Παπαναστασίου – Καζαντζή, ήταν εξαρχής μια δύσκολη και άβολη περίπτωση.

Πλήθος παραπολιτικών σχολίων είχε γραφτεί πριν οι δυο άνδρες συμμαχήσουν για τις δημοτικές εκλογές, σχετικά με τις σχέσεις τους. Έτσι μετά τη νίκη του Μαΐου του 2014, δημιουργήθηκε μια κατάσταση «υποχρεωτικής συμβίωσης» στο δημαρχείο του Αγρινίου.

Κανείς όμως δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι ήταν εκείνο που οδήγησε τον δήμαρχο στην απόφαση αποπομπής του Νίκου Καζαντζή, πριν καλά καλά η δημοτική αρχή φτάσει στο μέσο της θητείας της. Συμπεραίνεται όμως πως υπήρχαν κατά καιρούς διάφορες καταστάσεις και τριβές που τελικά όλες μαζί προκάλεσαν ένα εκρηκτικό μείγμα που οδήγησε στην αιφνιδιαστική απόφαση του δημάρχου.

Μετά και την αιχμηρή ανακοίνωση του κ. Καζαντζή το βράδυ της Τετάρτης και την ανεξαρτητοποίηση του, η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον. Πολλοί θεωρούν πάντως πως ο πρώην αντιδήμαρχος και ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος, λειτούργησε παρορμητικά και εν θερμώ και πως απαιτούνταν μια πιο διακριτική αντιμετώπιση της κατάστασης.

Αντιθέτως με την στάση του, όχι μόνον απομονώνεται πολιτικά αλλά παράλληλα ισχυροποιεί τον Γιώργο Παπαναστασίου και τον αναδεικνύει ως απόλυτο και αδιαμφισβήτητο κυρίαρχο στην παράταξη του.

«Μια πιο ήπια διαχείριση, η παραμονή στην παράταξη και η επιλογή πιο ψύχραιμα των επόμενων κινήσεων μετά το καλοκαίρι, ίσως να ήταν μια προτιμότερη επιλογή» λένε χαρακτηριστικά έμπειροι αυτοδιοικητικοί. Οι ίδιοι συμπληρώνουν πως δεν υπάρχει περίπτωση η συνοχή της παράταξης να δοκιμαστεί περαιτέρω.

Τώρα, αν και στην πολιτική ποτέ δεν λες ποτέ, οι δεσμοί με την παράταξη, την οποία υπηρέτησε για 4 τετραετίες ο πρώην αντιδήμαρχος έχουν κοπεί οριστικά, την στιγμή που ο ίδιος φάνταζε ως το απολυτό φαβορί διαδοχής του Γ. Παπαναστασίου στην περίπτωση που ο δήμαρχος επέλεγε να ασχοληθεί με την κεντρική πολιτική σκηνή.

Αυτοί οι δρόμοι πλέον χωρίζουν οριστικά. Ο Γιώργος Παπαναστασίου επιβεβαιώνει πως θέλει να παραμείνει για μια δεκαετία στο δημαρχείο και ο Νίκος Καζαντζής καλείται να αναζητήσει ρόλους τους οποίους δεν είχε συνηθίσει.
http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: