Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Μια ακόμη επιτυχημένη αιμοληψία από την"Χρυσοχεριά" στο Καινούργιο (φωτό)


Πραγματοποιήθηκε μια ακόμη επιτυχημένη εθελοντική αιμοληψία από τον Αιμοδοτικό Σύλλογο Καινουργίου η "Χρυσοχερια".

Στην αιμοληψία η οποία ξεκίνησε στις 09:30 και ολοκληρώθηκε στις 13:30 συγκεντρώθηκαν παραπάνω από 30 μονάδες αίματος ενώ οι υποψήφιοι για την σημερινή αιμοληψία που προσήλθαν στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Δημητρίου άγγιξαν τους 50.



Για διάφορους όμως λόγους κρίθηκαν ακατάλληλοι κατά τις σημερινούς ιατρικούς ελέγχους να δώσουν αίμα.

Και σήμερα δεν θα ήταν δυνατή η συγκέντρωση των πολύτιμων μονάδων αίματος,αν δεν συμμετείχαν από το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Αγρινίου ,η γιατρός δύο νοσηλεύτριες και ο οδηγός που μετέφερε το συνεργείο.

Έτσι με την σημερινή αιμοληψία η "Χρυσοχεριά" ξεκίνησε τις δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη,οι όποιες θα ολοκληρωθούν τα βράδυ με:

Λαμπαδηδρομία στις 21:00 περίπου με σημείο εκκίνησης το ανθοπωλείο του κ.Στούμπου στο Καινούργιο.

Ομιλία με θέμα: Εθελοντική Αιμοδοσία- οφέλη  για την κοινωνία

και μουσικό πρόγραμμα με την ορχήστρα ΄΄Free Group΄ στη πλατεία Γ.Καλφούντζου μετά την ολοκλήρωση της λαμπαδηδρομίας.

Πραγματικά αξιόλογες εκδηλώσεις που οι Δημότες μικροί και μεγάλοι πρέπει να συμμετάσχουν, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την παγκόσμια εορτή.

Οι εκδηλώσεις είναι και στο πλαίσιο του εορτασμού των 25 χρόνων ανελλιπούς παρουσίας που συμπλήρωσε φέτος η "Χρυσοχεριά",ενώ  συμπεριλαμβάνοται στις επίσημες εκδηλώσεις που ανακοίνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη.

Όπως ανέφερε στο kainourgiopress ο ιερέας κ.Χριστόφορος Δαβράζος κατά την 25χρονη πορεία του συλλόγου με εθελοντικές αιμοδοσίες,την 10ετια του 90 η "Χρυσοχερια",σημείωσε πανελλαδικό ρεκόρ συγκέντρωσης μονάδων αίματος(βάσει μέσου όρου που προέκυψε από την σχέση μελών και μονάδων αίματος),περίπου 80!,και πήρε αναμνηστικό έπαινο.


Μέχρι το τέλος του έτους ο σύλλογος έχει προγραμματίσει δύο ακόμη εθελοντικές αιμοδοσίες.














Δεν υπάρχουν σχόλια: