Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Νέα μαρτυρία για την δολοφονία του Νίκου Μέντζου: «Τους είδα κοντά στο φλεγόμενο αυτοκίνητο του δάσκαλου…»


Η έρευνα του «Τούνελ» στην τελευταία εκπομπή της τηλεοπτικής σεζόν, έφερε στο φως νέα στοιχεία για το θρίλερ της φρικτής δολοφονίας του δάσκαλου από το Αγρίνιο που πάγωσε την κοινή γνώμη πριν από πέντε χρόνια.

Στον τόπο που βρήκε τραγικό θάνατο ο Νίκος Μέντζος, οδηγεί σημαντική μαρτυρία που έφτασε στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη.

Την ώρα που ο 46χρονος καιγόταν μέσα στο αμάξι του σε χωράφι της περιοχής, ο μάρτυρας βρισκόταν κοντά στο σημείο. Συνάντησε δύο άνδρες που γνώριζε, να περπατάνε σε κοντινή απόσταση από το φλεγόμενο αυτοκίνητο. Είδε τη φωτιά, τους ρώτησε τι καίγεται και του απάντησαν «το αμάξι το δάσκαλου». «Να βοηθήσουμε, τι καθόμαστε;» τους είπε.

Ο ένας από τους δύο άνδρες του αποκρίθηκε σαρκαστικά: «Άσε, καμιά γκομενοδουλειά θα παίζει…» Ο μάρτυρας επέμενε και τους πρότεινε να καλέσουν την πυροσβεστική. Οι δύο άνδρες τον απέτρεψαν λέγοντας του «Πάνε άλλοι… Θα τα βρούνε… Μην μπλέκεις εσύ».

Ο μάρτυρας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι μέσα στο φλεγόμενο αμάξι βρισκόταν δεμένος ο άτυχος Νίκος Μέντζος.

Όπως είπε στο «Τούνελ», δεν ασχολήθηκε ξανά με το θέμα, μέχρι που είδε την εκπομπή στην τηλεόραση. Στην υπόθεση του ολοκαυτώματος που σόκαρε την Ελλάδα, η κύρια ανάκριση συνεχίζεται, ενώ η οικογένεια του θύματος ελπίζει πως σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις.

Είναι επίσης τραγικό πάντως να μην έχει εξιχνιασθεί μια υπόθεση που βαδίζει πλέον στον 6ο χρόνο από τη μέρα που έκαψαν ζωντανό το δάσκαλο....

Δείτε όλο το φάκελο για την υπόθεση εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: