Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Τελέστηκε το μνημόσυνο για τον Αρχιφύλακα Γ. Ανδριτσόπουλο στο Δαφνιά Μακρυνείας (φωτο)


Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε στις 18 Ιουνίου 2016 στον Ι. Ν. Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Δαφνιά Μακρυνείας, τριετές μνημόσυνο για τον Αρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ. Γεώργιο Ανδριτσόπουλο που έπεσε από τις σφαίρες του Αλβανού δολοφόνου Μαριάν Κόλα στη συμπλοκή του Διστόμου.


Συγγενείς, συγχωριανοί, συνάδελφοι και εκπρόσωποι των αστυνομικών από την Αιτωλία και την Ακαρνανία παρευρέθηκαν στην επιμνημόσυνη δέηση την οποία τέλεσε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ.Κοσμάς.

Το παρόν επίσης έδωσαν οι βουλευτές Αιτωλακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης και Κώστας Μπαρμπαρούσης, ο Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Υποστράτηγος Φώτης Τσόλκας εκπρόσωπος του αστυνομικού διευθυντή Αιτωλίας, ο Διοικητής του ΑΤ Γαβαλούς Δημήτρης Ζωγράφος ενώ το πυροσβεστικό σώμα εκπροσώπησε ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Σταθμού Γαβαλούς Κώστας Καζανάς, οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Γκρίζης και Βασίλης Καρακώστας.

Στις 17 Ιουνίου 2016 στο Δίστομο Βοιωτίας, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Ήρωα Αρχιφύλακα Γεωργίου Ανδριτσόπουλου.

Με το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος εξήρε το ήθος και την προσωπικότητα του Ήρωα συναδέλφου.

Κατόπιν και σε ένα ιδιαιτέρως συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, εκπρόσωπος της οικογένειας ευχαρίστησε τους αξιωματικούς, τους απλούς αστυνομικούς και τον απλό πολίτη που συμπαραστάθηκαν στην οικογένεια επί τρία χρόνια.

Στηλίτευσε την απουσία των Ανώτατων Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. τόσο από την Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδος όσο και από το Αρχηγείο.

Τόνισε ότι επί τρία χρόνια η οικογένεια σιώπησε πιστεύοντας ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη και θα αποδοθούν ευθύνες για τον θάνατο του δικού τους ανθρώπου.

Τελειώνοντας ανέφερε ότι μπορεί η Ε.Δ.Ε. να μπήκε στο αρχείο όλοι όμως πιστεύουν μελετώντας αυτή ότι έγιναν λάθη και παραλήψεις που οδήγησαν στη δολοφονία του Ήρωα Αρχιφύλακα Γεωργίου Ανδριτσόπουλου.

Στο πρόσωπο του Ήρωα Ανδριτσόπουλου, συνεχίζοντας τόνισε, τιμάτε ο απλός Αστυνομικός που υπερασπίζετε την ασφάλεια της χώρας και την τιμή του σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Ευάγγελος Καρακώστας, ο πρώην Βουλευτής Γιάννης Σταθάς οι Διοικητές των ΑΤ Λιβαδειάς και Διστόμου ο Διοικητής του ΤΑ Λιβαδειάς εκπρόσωπος του Δημάρχου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας και πλήθος συναδέλφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: