Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Δεν κάνει πίσω η Δημοτική Αρχή για το νερό

Διακοπή υδροδότησης σε όσους δεν διευθετήσουν τις οφειλές του παρελθόντος

Ρεπορτάζ: Νίκος Αγγελόπουλος
- Σύσκεψη την Πέμπτη το βράδυ με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων
- Δεν κάνει πίσω η Δημοτική Αρχή για το νερό
- Διακοπή υδροδότησης σε όσους δεν διευθετήσουν τις οφειλές του παρελθόντος

Μήνυμα εστάλη: «Ανοχή τέλος. Όποιος δεν θέλει να πληρώνει το νερό απλά από εδώ και στο εξής δεν θα έχει». Αυτό διαμήνυσε την Πέμπτη το βράδυ στο πλαίσιο ειδικής σύσκεψης στους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων των πρώην Καποδιστριακών Δήμων, ο Δήμαρχος Αγρινίου και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Γιώργος Παπαναστασίου.

Όπως από την Τρίτη είχε γράψει η «Σ» τα χρωστούμενα ετών αναγκάζουν την Δημοτική Αρχή να προχωρήσει σε διακοπές υδροδότησης, σε όσους εσκεμμένα (δεν πληρούν τα κοινωνικά κριτήρια) δεν πληρώνουν το νερό. Μάλιστα το ποσοστό στους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους δεν υπερβαίνει το 30% την ώρα που στο Αγρίνιο ξεπερνά το 90%.

Κατά την διάρκεια την προχθεσινής σύσκεψης ο Δήμαρχος Αγρινίου ξεκαθάρισε ότι από εδώ και στο εξής όσοι δεν υπάγονται σε κοινωνικά κριτήρια και χρωστούν πάνω από 200 ευρώ θα δοθούν εντολές για διακοπή της υδροδότησης. Όπως μάλιστα ειπώθηκε χαρακτηριστικά, κατά μέσο όρο το μηνιαίο ποσό κυμαίνεται στα 5 ευρώ.

Οι Πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων έδειξαν να κατανοούν τη Δημοτική Αρχή και από σήμερα θα ξεκινήσουν εκστρατεία ενημέρωσης προς τους πολίτες ώστε να καταβληθούν τα οφειλόμενα ποσά από το παρελθόν. Υπενθυμίζεται ότι το σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αγρινίου, από τα ανείσπρακτα νερά, το ταμείο της ΔΕΥΑ υπολείπεται κατά 2 εκατομμύρια ευρώ!

http://sinidisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: