Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Η απάντηση Γ. Παπαναστασίου στον Ν. Καζαντζή – Μίλησε για εκβιασμούς! (φωτο & βίντεο)

Παρουσίαση αντιδημάρχων από τον δήμαρχο Αγρινίου

Παρουσία όλων των Αντιδημάρχων ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου, στην οποία παρουσιάστηκαν οι νέες αρμοδιότητες των Αντιδημάρχων καθώς και η νέα Αντιδήμαρχος Όλγα Σαλακίδου – Πιστιώλη.

Ο κ. Παπαναστασίου κλήθηκε από τη «Σ» να σχολιάσει και τις
δηλώσεις του μέχρι πρότινος πρώτου στην τάξη Αντιδημάρχου Νίκου Καζαντζή, ενώ χαρακτήρισε κατ’ επανάληψη απολύτως επιβεβλημένες τις αλλαγές στις οποίες προχώρησε.

«Δεν εκβιάζομαι και δεν χειραγωγούμαι από κανέναν. Η εικόνα της Δημοτικής Αρχής πρέπει να διέπεται από ήθος και όχι αλαζονεία» τόνισε ο Δήμαρχος Αγρινίου, ενώ στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου σημείωσε πως προχωρά με απόλυτη εμπιστοσύνη στους συνεργάτες του διορθώνοντας δυσλειτουργίες που υπήρχαν.

«Δεν είχα συνεννοηθεί με κανέναν προεκλογικά για θέσεις και αξιώματα» σχολίασε ο κ. Παπαναστασίου κλείνοντας την συνέντευξη.

Κων/νος Χονδρός
http://sinidisi.gr/

Παρουσίαση αντιδημάρχων από τον δήμαρχο Αγρινίου



Το νέο σχήμα των οκτώ αντιδημάρχων παρουσίασε ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο δημαρχιακό μέγαρο. 

Ως γνωστόν αναφορικά με τα πρόσωπα η αλλαγή είναι μόλις μία, αυτή του Νίκου Καζαντζή που αποχώρησε ενώ μόνο νέο πρόσωπο είναι η κυρία Όλγα Πιστιώλη- Σαλακίδου. Προέκυψαν φυσικά και ανακατατάξεις στις αρμοδιότητες. «Όταν υπάρχουν δυσλειτουργίες ο δήμαρχος πρέπει να προβαίνει σε διορθώσεις χωρίς να σκέφτεται το κόστος», τόνισε κάνοντας λόγο για επανεκκίνηση και καλύτερο βηματισμό  μαζί με ορθότερη και συνετότερη λειτουργία για τον δήμο.

Ο δήμαρχος Αγρινίου ανέφερε πως τον Σεπτέμβριο θα προβεί σε συνολική αποτίμηση της διετούς θητείας του ενώ η αλλαγή στις αντιδημαρχίες σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα . Δεν απέκλεισε εξάλλου το να υπάρξουν κι άλλες αλλαγές αντιδημάρχων στο μέλλον.
Υποστήριξε πως το πρόγραμμα που κατέθεσε στους Αγρινιώτες αφορά σε μια ή δύο θητείες και κρίνεται μέσα σε δύο χρόνια. Χαρακτήρισε ως εξαιρετικά τα οικονομικά του δήμου.


Καθώς η υπόθεση της απομάκρυνσης του Ν.Καζαντζή προκάλεσε το έντονο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον ο δήμαρχος Αγρινίου σημείωσε πως δεν προτίθεται να μπει σε διάλογο, δεν απέφυγε ωστόσο να απαντήσει τα εξής: «Όταν ο δήμαρχος ορίζει αντιδήμαρχο το κάνει “αντ’ αυτού”, του εκχωρεί την υπογραφή του. Η εικόνα όλων μας πρέπει να διέπεται από ήθος και όχι από αλαζονεία. Οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο κ. Καζαντζής και το γενικότερο ύφος του δικαιώνουν την επιλογή μου για αλλαγή. Δεν θα ανοίξω διάλογο , η παράταξή μας δεν διαιρεί αλλά πολλαπλασιάζει. Δεν μπορεί να κρίνεται ο δήμαρχος με μη πολιτικούς όρους για το αυτονόητο δικαίωμά του να κρίνει πότε πρέπει να γίνουν αλλαγές. Επαναλαμβάνω: δεν διεκδικώ το αλάθητο, έχω κάνει λάθη αλλά φροντίζω να τα διορθώνω. Έχω πει ότι δεν είμαι φωτεινός παντογνώστης, αγωνίζομαι όλη μέρα μαζί σας γιατί ο λαός του Αγρινίου μου έδωσε ένα τόσο μεγάλο ποσοστό που μου δίνει δύναμη. Προχωράμε κι ο καθένας έχει δείξει το ποιόν του. Δεν ανέχομαι προσωπικές πολιτικές κι επιδιώξεις, έχουμε ενιαία γραμμή. Δεν εκβιάζομαι και δεν χειραγωγούμαι από κανένα, κανείς δεν είναι μεγαλύτερος ή καλύτερος από την ίδια την παράταξη».
ba85aed0-e62e-4268-b64c-a5d952328415
IMG_9537 1
IMG_9541 1
IMG_9543 1
IMG_9532 2
IMG_9532 2
IMG_9528 1

Δεν υπάρχουν σχόλια: