Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Εκδηλώσεις του Δήμου Αγρινίου για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων (φωτο)


Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Τρίτης Ηλικίας, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης» «ΚΟΙ.Π.Α.» Δ. Αγρινίου, σε συνεργασία με τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η ) και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) του Δήμου Αγρινίου, διοργάνωσαν εορταστικές εκδηλώσεις, την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016.


Συγκεκριμένα, στα Κ.Α.Π.Η. Αγίου Δημητρίου πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις του 2ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου και του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Αγ. Κωνσταντίνου.

Τα παιδιά τραγούδησαν και δημιουργήσαν με τη συμμετοχή των ηλικιωμένων διάφορα αναμνηστικά, απαγγείλαν ποιήματα και προσφέραν τα δώρα στους ηλικιωμένους.

Επίσης, στο χώρο του ΚΑΠΗ Αγ. Κωνσταντίνου πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα «Τα προβλήματα και οι διέξοδοι της τρίτης ηλικίας στη σύγχρονη εποχή» με ομιλήτρια την κα Κολοβού – Μήτσιου Φρίντα.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχε το Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) Αγρινίου με παραδοσιακούς χορούς.

Το Δήμο Αγρινίου και το Νομικό Πρόσωπο εκπροσώπησε ο Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του ΚΟΙ.Π.Α κ. Φωτάκης Βασίλης, ο οποίος, αφού μετέφερε το μήνυμα του Δημάρχου Αγρινίου κ. Γ. Παπαναστασίου, στο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι στόχος του εορτασμού της ημέρας των ηλικιωμένων είναι η αναγνώριση της συμβολής των ατόμων της Τρίτης Ηλικίας στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, μέσα από εθελοντικές ενέργειες, μεταδίδοντας εμπειρίες και γνώσεις στα παιδιά τους.

«Ο Δήμος Αγρινίου είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα σας, σε άμεση συνεργασία μαζί σας, με στόχο την επίλυση συσσωρευμένων προβλημάτων της Τρίτης Ηλικίας, ιδιαιτέρως στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε» .

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Αγρινίου, μέσω της λειτουργίας των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων που λειτουργεί σε τρεις δομές, δίνει τη δυνατότητα στα άτομα της Τρίτης Ηλικίας να νιώσουν ενεργά και ισότιμα μέλη της κοινωνίας και να καλλιεργήσουν ταλέντα μέσα από τη συμμετοχή τους σε ομάδες δημιουργικής απασχόλησης καθώς και σε ποικίλες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: