Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ: ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Παραλήψεις οφειλομένων ενεργειών, που βλάπτουν τα συμφέροντα του Δήμου με ευθύνη του Δημάρχου
Πλέον δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση η ολική απραξία της Δημοτικής Αρχής Αγρινίου.

Η Δημοτική Παράταξη "ΑΓΡΊΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΉ ΤΏΡΑ - ΠΟΛΊΤΕΣ ΣΕ ΔΡΆΣΗ", μεταφέρει  καίρια ερωτήματα, όπως αυτά προκύπτουν, μέσα από την καθημερινή επαφή με τους δημότες και τα οποία διατύπωσε προς το Δήμαρχο κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 27/06/2016 και επαναδιατυπώνει σήμερα με το παρόν προς γνώση όλων των πολιτών του Δήμου Αγρινίου:

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
1) Διανύουμε το τρίτο συνεχόμενο καλοκαίρι, δίχως τη λειτουργία θερινής θεατρικής σκηνής στο Αγρίνιο. Το πλήγμα σε μια πόλη που πολιτιστικά νοσεί, είναι καθοριστικό.
 Γιατί η Δημοτική Αρχή δεν στρέφεται προς την εύκολα διαχειρίσιμη λύση, που είναι η άμεση λειτουργία του "Κηποθεάτρου του Πάρκου"; Ένας χώρος που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την πολιτιστική παράδοση της πόλης μας και διαθέτει ανεξάρτητη είσοδο για την  πρόσβαση του κοινού, χωρίς να χρειάζεται η διέλευση μέσα από τις υπό διαμόρφωση διαδρομές του πάρκου.
2) Ένας πόλος έλξης, που θα αποτελούσε τη ναυαρχίδα της δημοτικής πολιτικής για τη δημιουργία τουριστικής ανάπτυξης και επισκεψιμότητας  στην περιοχή μας και θα προσέφερε τα μέγιστα στην πολιτιστική αναβάθμιση του τόπου μας, είναι το Αρχαίο Θέατρο της Στράτου, το οποίο προσμένει υπομονετικά την αναγέννησή του.

Εκτός από τις ελάχιστες και τύπου "φωτοβολίδας" καλοκαιρινές παραστάσεις , ποιες είναι οι βλέψεις, οι κατευθύνσεις και οι ουσιαστικές δράσεις της παρούσας Δημοτικής Αρχής, για τη δημιουργία χρονοδιαγράμματος που θα  δώσει όραμα κι ελπίδα για την πλήρη λειτουργία του Αρχαίου Θεάτρου της Στράτου;
3) Ο Δήμος Αγρινίου, έχει στην κατοχή του δύο χώρους εστίασης και αναψυχής. Το αναψυκτήριο του Πάρκου και  το Δημοτικό Καφενείο στην πλατεία Δημοκρατίας.
Γιατί η Δημοτική Αρχή διατηρεί τους χώρους αυτούς αναξιοποίητους και τραγικά εγκαταλελειμμένους;
Για το αναψυκτήριο, ισχύουν τα ίδια με το Κηποθέατρο: " διαθέτει ανεξάρτητη είσοδο για την  πρόσβαση του κοινού, χωρίς να χρειάζεται η διέλευση μέσα από τις υπό διαμόρφωση διαδρομές του πάρκου." Πλην όμως η Δημοτική Αρχή αντί να το αναβαθμίσει και να το θέσει σε λειτουργία προς όφελος των πολιτών και ταυτόχρονα να δημιουργήσει έσοδα για το Δήμο, όχι μόνο το άφησε αναξιοποίητο μέχρι σήμερα αλλά κυριολεκτικά το σφράγισε καταβάλλοντας μάλιστα σε ιδιώτες για τη σφράγισή του το ποσό των 6.500ευρώ!!!
Η αδυναμία ή η ολιγωρία της σημερινής Δημοτικής Αρχής να αξιοποιήσει και να εκμεταλλευτεί τους χώρους αυτούς είναι προφανές ότι βλάπτει τα συμφέροντα του Δήμου και δημιουργεί σοβαρές ευθύνες για τους υπευθύνους. Για την ευθύνη του Δημάρχου και τις υποχρεώσεις του στην περίπτωση αυτή υπενθυμίζουμε απλώς το άρθρο 58 του ν 5832/2010.


Το  Δημοτικό Καφενείο, στην καρδιά της πόλης, παραμένει επίσης κλειστό και ρημάζει. Ανακύπτει εύλογα λοιπόν το ερώτημα: Γιατί οι χώροι αυτοί δεν έχουν μέχρι σήμερα ενοικιαστεί μετά από κάποιον διαγωνισμό και παραμένουν ανεκμετάλλευτοι με αποτέλεσμα να χάνονται αρκετά χρήματα από το ταμείο του Δήμου;
4)Υπάρχουν  οφειλές των μισθωτών των προαναφερομένων δημοτικών χώρων προς το Δήμο Αγρινίου και αν ναι σε τι ύψος ανέρχονται;
Αν υπάρχουν οφειλές προς το Δήμο Αγρινίου, τι ενέργειες έχουν γίνει μέχρι σήμερα από την παρούσα Δημοτική Αρχή για την είσπραξή τους;
ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΟΘΗΚΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ


Γραφείο τύπου Δημοτικής Παράταξης

ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ-ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: