Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016

Εφηβοι βουλευτές φωτογραφήθηκαν με τον Τσίπρα και τα 'ψαλαν στον Φίλη (φωτο & βίντεο)


Κριτική σχετικά με το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών και για την Ειδική Αγωγή δέχθηκε από έφηβους βουλευτές ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της 21ης Συνόδου της Βουλής των Εφήβων.

Συγκεκριμένα ο έφηβος βουλευτής Δωδεκανήσου Γιώργος Μπακάλης κατηγόρησε τον υπουργό Παιδείας για εμμονή στην περικοπή διδακτικών ωρών των Αρχαίων Eλληνικών.

«Δεν είναι λογικό στην πρώτη γυμνασίου να διδάσκονται περισσότερα Αρχαία από ό, τι Νέα Eλληνικά» επεσήμανε κ. Φίλης, προσθέτοντας ότι «αν κάποιος δεν γνωρίζει καλά τα Αρχαία Eλληνικά, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να μιλήσει καλά ελληνικά».

«Όπως ένα φυτό δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς τις ρίζες του, έτσι και τα Νέα Ελληνικά δεν μπορούν να επιβιώσουν χωρίς τα Αρχαία» δευτερολόγησε ο έφηβος βουλευτής, αποσπώντας τα θερμά χειροκροτήματα των συναδέλφων του.

«Μην αντιμετωπίζετε ιδεολογικά το θέμα των Αρχαίων» απάντησε από την πλευρά του ο Νίκος Φίλης.

Δείτε το βίντεο:


Η ερώτηση μαθήτριας της Βουλής των Εφήβων στον Φίλη για την ειδική αγωγή

Για παραμελημένη ειδική αγωγή και μαθητές που αισθάνονται αποκλεισμένοι έκανε λόγο η μαθήτρια ειδικού σχολείου, Μαρία Πλιούρα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Βουλής των Εφήβων, απευθυνόμενη στον υπουργό Παιδείας

«Θέλω εκ μέρους της Πολιτείας να εκφράσω την αυτοκριτική, αλλά και την ντροπή μας, γιατί η ειδική εκπαίδευση στο σύνολό της είναι παραμελημένη» υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας.

Ο κ. Φίλης προανήγγειλε την ίδρυση νέου τύπου ειδικού σχολείου, ισάξιου με τα ΕΠΑΛ, με 4 χρόνια γυμνάσιο και 4 λύκειο, που θα καταλήγει σε έτος μαθητείας.

«Όσοι φοιτούν στο έτος μαθητείας, θα εργάζονται και θα πληρώνονται και αυτό σκοπεύουμε να το επεκτείνουμε και στο Επαγγελματικό» πρόσθεσε ο κ. Φίλης.

Δείτε το βίντεο:

Οι selfies του Τσίπρα με τους έφηβους βουλευτές

Με τους έφηβους βουλευτές που συμμετέχουν στη Βουλή των Εφήβων φωτογραφήθηκε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης.
Οι μαθητές έβγαλαν selfies με τα κινητά τους τηλέφωνα και συνομίλησαν με τον Πρωθυπουργό αλλά και με τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη.
http://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: