Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Την παραίτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Αιτ/νίας ζητά ο Αντιδήμαρχος κ. Καλαντζής

Για την απόφαση-πραξικόπημα της Θεανούς Φωτίου να πετάξει το Αγρίνιο από το νέο πρόγραμμα για Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

«Πραξικόπημα» χαρακτηρίζει ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Υγείας και Πρόνοιας Αγρινίου κ. Καλαντζής την συγκεκριμένη απόφαση καθώς
πρόκειται για «πολιτικές σκοπιμότητες», σύμφωνα με τον ίδιο – «Ζητάμε την παραίτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας εκτός αν σήμερα καταφέρουν να αλλάξουν τα δεδομένα» .

Ο κ. Καλαντζής μίλησε στο agrinioreport.com για την απόφαση της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανούς Φωτίου να μην συμπεριλάβει τελικά το Δήμο Αγρινίου στο νέο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης το οποίο θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 30 Δήμους της χώρας το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Να αναφερθεί πως αρχικά ο Δήμος Αγρινίου είχε ανακοινωθεί και εντασσόταν στους 30 Δήμους, ωστόσο στην πορεία κάτι τέτοιο δεν έγινε και τη θέση του πήρε ο Δήμος Καλαμάτας.

Όπως ανέφερε φανερά ενοχλημένος στο agrinioreport.com ο κ. Καλαντζής, η συγκεκριμένη κίνηση κρύβει «πολιτικά παιχνίδια» καθώς κατά τον ίδιο ο Δήμος Καλαμάτας ως γνωστόν έχει ιδιαίτερα αυξημένο τουριστικό ενδιαφέρον ενώ ο Δήμος Αγρινίου υποφέρει οικονομικά στην έκτασή του.

«Ζητάμε την παραίτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας εκτός αν σήμερα καταφέρουν να αλλάξουν τα δεδομένα. Έχουμε τη στήριξη όλου του ελληνικού λαού να κάνουμε μια προσπάθεια ώστε να αλλάξουμε όλη αυτή την κατάσταση. Ο Δήμος Αγρινίου πρέπει να είναι η 31η πόλη που θα ενταχθεί στο εν λόγω πρόγραμμα διότι η πόλη μαστίζεται από ένα ποσοστό ανεργίας μεγαλύτερο του 30% κι έχει φάει ένα μεγάλο χαστούκι όλα τα προηγούμενα χρόνια. Μιλάμε για καθαρά πολιτικούς λόγους οι οποίοι κρατάνε εκτός το Αγρίνιο και αναφερόμαστε σε ένα πρόγραμμα το οποίο θα απαλύνει τον οικονομικό πόνο πολλών οικογενειών που το έχουν ανάγκη», πρόσθεσε ο κ. Καλαντζής.

Ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου δήλωσε επίσης πως ο κ. Παπαναστασίου κάνει μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να ενταχθεί και το Αγρίνιο στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Κατέληξε δε ως εξής:

«Απ΄ότι φαίνεται έχουν αναγάγει την Κοινωνική Ανάπτυξη σε ένα κυνηγητό του μικρού ποσού που θα δοθεί σε όσους το χρειάζονται. Ελπίζουμε ότι οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία να μπουν μπροστά στην προσπάθεια αυτή και να μην καθίσουν άπραγοι σε αυτοί την αδικία. Η δύναμη των πολιτών θα πρέπει να συμπαραταχθεί με τον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Παπαναστασίου και με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αλλάξουμε τα δεδομένα αυτά».

http://agrinioreport.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: