Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Θα γίνει ο Φώτης Κωστούλας πρόεδρος της Super League;


του Μιχάλη Τσαμπά

Φτάνοντας προς την 18η Ιουλίου, οπότε και θα αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που θεωρούν ότι η λύση είναι ο Φώτης Κωστούλας. Το G-Weekend Journal γράφει και για τις δύο... όψεις του νομίσματος!

Η θητεία του αμφιλεγόμενου Γιώργου Μποροβήλου ολοκληρώνεται και οι πάντες στην Λίγκα θέλουν ο διάδοχος του να είναι ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής και κυρίως να μην έχει τα... νομικά μπλεξίματα του απερχόμενου προέδρου. Έναν παράγοντα που δεν θα είναι «στιγματισμένος» με... άρματα, που δεν θα έχει όλο εκείνα του κουσούρια αυτών που παραδοσιακά διοικούν το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αυτών δηλαδή που το... έριξαν στα βράχια και σήμερα (οι περισσότεροι) έχουν και προβλήματα με την δικαιοσύνη. Ήδη στο τραπέζι εδώ και αρκετό καιρό έχει πέσει το όνομα του Φώτη Κωστούλα. Όσο πλησιάζουμε προς τις 18 του μήνα όλο και περισσότερο ακούγεται το όνομα του προέδρου του Παναιτωλικού ως του μοναδικού υποψηφίου για την προεδρία του συνεταιρισμού.

Πως όμως φτάσαμε στο σημείο αυτό, ώστε οι περισσότεροι να προκρίνουν ως μοναδική την λύση Κωστούλα; 

Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, στο... ζύγι, ο διοικητικός ηγέτης της Αγρινιώτικης ΠΑΕ είναι αυτός που κερδίζει άλλες περιπτώσεις. Θεωρείται από την παρουσία του όλα αυτά τα χρόνια στις συνεδριάσεις, ως σοβαρός, μετριοπαθής, άνθρωπος με γνώση στο αντικείμενο και χωρίς ακρότητες.

Άλλωστε τους τελευταίους μήνες τόσο με την ενεργή παρουσία του στις συνεδριάσεις της Λίγκας, όσο εσχάτως και σε αυτές της «κίνησης των 12» έχει... ανοίξει την περπατησιά του δείχνοντας την πρόθεση του, πέρα από την ασχολία του με τον Παναιτωλικό, να... συνθέσει και καταστάσεις στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μάλιστα τονίζεται πως σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία για τον συνεταιρισμό είναι αυτός που μπορεί να μπει στον διάλογο και να βρεθούν λύσεις, τόσο στο θέμα των τηλεοπτικών με την Nova, όσο και σε αυτό με τον ΟΠΑΠ.

Στα δύο δηλαδή... καυτά μέτωπα που πρέπει άμεσα να αντιμετωπίσει η Σούπερ Λίγκα. Οι ίδιοι οι πρόεδροι των συλλόγων της «μεγάλης κατηγορίας», επισημαίνουν ότι αυτός μπορεί να διαπραγματευτεί σε σωστή βάση (έχοντας βέβαια την αποδοχή όλων ή τουλάχιστον της συντριπτικής πλειοψηφίας) και να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Άλλωστε ουκ ολίγες φορές οι προτάσεις του εντός της κλειστής αίθουσας των Δ.Σ έχουν συζητηθεί ή υιοθετηθεί από άλλους προέδρους και κυρίως των «μεγάλων».

Είναι ξεκάθαρο πως η «κοινή αποδοχή» είναι άκρως τιμητική τόσο για τον Παναιτωλικό, που... μεγαλώνει ως σύλλογος, όσο και για τον ίδιο τον Κωστούλα, καθώς αποτελεί δείγμα αναγνώρισης της 11ετούς παρουσίας του τόσο στην ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας, όσο και στο ποδόσφαιρο γενικότερα.

Όμως υπάρχει και η άλλη... πλευρά του φεγγαριού

Όσο κι αν οι... σειρήνες της προεδρίας της Λίγκας είναι γλυκές, ο «κυανοκίτρινος» διοικητικός ηγέτης δεν φαίνεται να πείθεται. Σχεδόν 10 μέρες πριν από το διοικητικό συμβούλιο που πρέπει να αναδείξει τον νέο πρόεδρο, ο ίδιος δεν έχει πειστεί να κάνει το επόμενο βήμα.

Δηλώνει τόσο σε συνεργάτες του, όσο και σε ΜΜΕ που μίλησε «κολακευμένος» από την... οικουμενική πρόταση, όμως ξεκαθαρίζει πως τα χρονοδιαγράμματά του είναι τέτοια που δεν του επιτρέπουν να αναλάβει το... χαρτοφυλάκιο της Λίγκας. Καθημερινά πάντως παράγοντες άλλων ομάδων κι ανάμεσα τους... βαριά ονόματα, με κάθε τρόπο προσπαθούν να τον πείσουν να πει «ναι» στην πρόταση αυτή, έτσι ώστε μαζί με τον εκτελεστικό διευθυντή που θα ορίσει να τρέξουν όλα τα κρίσιμα ζητήματα.

Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν αν τελικά... καμφθεί η αντίσταση του, όμως άνθρωποι που γνωρίζουν καλά την «Παναιτωλική ανθρωπογεωγραφία» ξεκαθαρίζουν πως δύσκολα ο Φώτης Κωστούλας θα αλλάξει ρότα!

G-Weekend Journal 

Δεν υπάρχουν σχόλια: