Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Η προεκλογική(;) περαντζάδα του ΓΓΑ θα... λύσει όλα τα προβλήματα αθλητισμού της περιοχής Αγρινίου!!! (φωτο & βίντεο)

Ασχετα αν ένα χρόνο τώρα ο κύριος Τζούλιος Συναδινός δεν καθαρίζει τα σκάνδαλα στην ίδια τη ΓΓ Αθλητισμού
Διαβάστε σχετικά κι ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Ζητήματα που αφορούν αθλητικές υποδομές στο Δήμο Αγρινίου συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του Δημάρχου κ.Γεώργιου Παπαναστασίου και του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Iούλιου Συναδινού στα πλαίσια της επίσκεψης του τελευταίου στην Αιτωλοακαρνανία.



Ο Ι. Συναδινός συνοδεύονταν από τοπικά αυτοδιοικητικά και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ παρόντες στη συνάντηση ήταν και αντιδήμαρχοι του δήμου Αγρινίου.

Μεταξύ των βασικών ζητημάτων που έθεσε ως προτεραιότητα o κ. Παπαναστασίου ήταν η ολοκλήρωση του κλειστού γυμναστηρίου στην Αερογέφυρα αλλά και η χρηματοδότηση από την πλευρά της Γενικής Γραμματείας για παρεμβάσεις στο ΔΑΚ Αγρινίου «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ» αλλά και για την βελτίωση άλλων δημοτικών αθλητικών υποδομών του Δήμου. Ζήτησε επίσης να υπάρξει χρηματοδότηση και ανακατασκευή του Αθλητικού Κέντρου Μακρυνείας.

Ο Γενικός Γραμματέας κατανόησε απόλυτα την αναγκαιότητα βελτίωσης των αθλητικών υποδομών στην περιοχή και δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει τα αιτήματα που κατέθεσε και γραπτώς ο Δήμαρχος Αγρινίου.

Μετά την συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αγρινίου, ακολούθησαν επισκέψεις στο κλειστό γυμναστήριου και στο γήπεδο της ΑΕΚ Αγίου Κωνσταντίνου.

Ειδικότερα, την ικανοποίησή του για την πρόοδο των εργασιών στο κλειστό γυμναστήριο στην περιοχή της αερογέφυρας εξέφρασε ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Παπαναστασίου, έργο που δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει «γεφύρι της Άρτας».

Κάνοντας ειδική μνεία στα προβλήματα του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου και σε όσα προσπαθεί να κάνει η σημερινή δημοτική αρχή γι΄αυτά, ο δήμαρχος Αγρινίου συμπλήρωσε: «Το κλειστό το τελευταίο διάστημα χρηματοδοτήθηκε και οι εργασίες τρέχουν πολύ γρήγορα. Νομίζω ότι είμαστε στο τελικό στάδιο. Έχουμε ιδιαίτερη ανάγκη αυτό το γήπεδο αφού σε έναν τεράστιο δήμο έχουμε μόνο ένα που δεν επαρκεί για τα σωματεία μας”.

Ο κ. Συναδινός έκανε λόγο για έναν γενικό σχεδιασμό που πρέπει να γίνει πανελλαδικά για να καλυφτούν οι ανάγκες κάθε περιοχής, σε όλα τα αθλήματα, εξηγώντας ότι υπάρχει καθυστέρηση σε σχέση με άλλους νομούς στο θέμα των αθλητικών υποδομών, αφού η Αιτωλοακαρνανία έλειπε από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της χώρας, από το 1998, παρά μόνο με τη σύμβαση για το κλειστό της αερογέφυρας, το οποίο δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

«Η Αιτωλοακαρνανία δεν υπήρχε πουθενά. Για το κλειστό θα εξασφαλίσουμε τις πιστώσεις και άρα εξαρτάται πλέον μόνο από τους τεχνικούς να το τελειώσουν. Είναι ντροπή και για το Υπουργείο και για την πολιτεία να υπάρχει τόσα χρόνια ένα ανολοκλήρωτο τέτοιο έργο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ.Γ..

Όπως προαναφέρθηκε, μετά τη συνάντηση, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Αγρινίου ο κ. Συναδινός επισκέφθηκε το κλειστό γυμναστήριο.
«Το γήπεδο ξεκίνησε το ’98 και είναι ντροπή για τον αθλητισμό και την πολιτεία να μην μπορεί να ολοκληρώσει ένα απλό προπονητήριο , ιδιαίτερα σε μια πόλη και έναν δήμο που έχει μεγάλες ελλείψεις στις αθλητικές υποδομές.

Μιλήσαμε με τους αναδόχους και ξεπεράστηκαν κάποια γραφειοκρατικά προβλήματα. Η πολιτεία δεν εξασφάλιζε τις πιστώσεις και υπάρχουν ευθύνες. Τώρα έγιναν όλες οι απαραίτητες συνεννοήσεις και από την πλευρά της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού θα ξεπεραστεί κάθε εμπόδιο ώστε μέσα στο 2016 να τελειώσει το έργο, αν υπάρξει η απαραίτητη τεχνική πρόοδος», ανέφερε.

«Παρά τα πενιχρά χρήματα της Γ.Γ. Αθλητισμού, θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να εξασφαλίσουμε μικρά έργα για να βελτιωθεί η κατάσταση στις αθλητικές υποδομές”, απάντησε ο κ. Συναδινός, ερωτώμενος σχετικά για να συμπληρώσει:”Αν οι δήμοι μας στείλουν μελέτες που να μπορούν να χρηματοδοτηθούν με φορέα υλοποίησης τους δήμους, εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει, γιατί ο νομός Αιτωλοακαρνανίας χρειάζεται πόρους που θα διοχετευτούν στον νομό από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων».

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αθλητισμού Νίκος Γκρίζης , αναφέρθηκε στα τεράστια έξοδα που έχει ο δήμος για τους λογαριασμούς του ΔΑΚ Αγρινίου, με τον κ.Συναδινό να τονίζει πως θα πρέπει να βρεθεί κονδύλι για ηλιακούς θερμοσίφωνες, αφού διαφορετικά το κόστος θα είναι τεράστιο.

Οι παριστάμενοι είδαν τα σχέδια του γηπέδου και αναφέρθηκαν σε αλλαγές που ίσως να γίνουν, για παράδειγμα στο θέμα που υπάρχει με τις μπασκέτες.

Αναλυτικά το υπόμνημα του κ. Παπαναστασίου στον κ. Συναδινό:

Κύριε Γενικέ,

Όπως γνωρίζετε το ΔΑΚ Αγρινίου «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ», περιήλθε στο Δήμο Αγρινίου το 2001 και μέχρι τη στιγμή της ανάληψης από τη σημερινή δημοτική αρχή έχει δεχτεί ελάχιστες έως μηδαμινές παρεμβάσεις με αποτέλεσμα οι εγκαταστάσεις του να έχουν υποστεί σημαντικές φθορές, γεγονός που το καθιστά πλέον ανεπαρκές για την άθληση των δημοτών και των ερασιτεχνικών σωματείων.

Οι εγκαταστάσεις του στην πλειοψηφία τους είναι άνω των τριάντα πέντε (35) ετών και με κατασκευαστικές κακοτεχνίες, ενώ η βοήθεια από την κεντρική εξουσία τα χρόνια αυτά ήταν ανύπαρκτη.

Καθημερινά εξυπηρετούνται στις εγκαταστάσεις του παραπάνω από 2000 δημότες και πάνω από πενήντα αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία (ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, χειροσφαίρισης, κολύμβησης, αντισφαίρισης, στίβου, επιτραπέζιας αντισφαίρισης).

Η έλλειψη δεύτερου κλειστού γυμναστηρίου δυσχεραίνει τη δυνατότητα άθλησης όλων αυτών των αθλητικών σωματείων, ενός έργου που έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από το 2004 και ακόμη δεν έχει, δυστυχώς, αποδοθεί στους πολίτες του Αγρινίου.

Η νέα Δημοτική Αρχή από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της ασχολήθηκε συστηματικά με το ΔΑΚ Αγρινίου «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ» και ήδη έχει πετύχει την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων των κολυμβητικών δεξαμενών και του μηχανοστασίου του, με σύγχρονα μέσα, την αντικατάσταση των προβολέων του κεντρικού γηπέδου, την εξασφάλιση μόνιμης αδειοδότησης του κλειστού γυμναστηρίου, ενώ είναι σε εξέλιξη η αντικατάσταση του χλοοτάπητα του κεντρικού γηπέδου με ίδια έσοδα, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει η τοπική αυτοδιοίκηση.

Πέραν αυτών, ως Δήμος έχουμε καταρτίσει συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο υλικοτεχνικής και λειτουργικής ανασυγκρότησης του ΔΑΚ Αγρινίου, με σκοπό την ανάδειξή του σε σύγχρονο αθλητικό κέντρο όχι μόνο του Δήμου αλλά και της ευρύτερης περιοχής και γι’ αυτό το λόγο απαιτούνται κατ ελάχιστον τα παρακάτω:
- Ανακατασκευή επιφάνειας στίβου, επιθεώρηση συνολικής επιφάνειας, αποκατάσταση φθαρμένων σημείων υπόβασης,
Προϋπολογισμός: 260.000,00 €
- Ανακατασκευή αθλητικών γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ , ήτοι: Αθλητικό ελαστικοσυνθετικό δάπεδο πάχους 1.8 – 2.0mm μόνο ακρυλική επιφάνεια
Προϋπολογισμός: 10.100,00€
- Ανακατασκευή αθλητικών γηπέδων τέννις , ήτοι: επίστρωση με συνθετικό χλοοτάπητα 20mm
Προϋπολογισμός: 11,000,00€
- Ανακατασκευή παρκέ ΔΑΚ Αγρινίου, ήτοι: ξήσιμο υπάρχουσας επιφάνειας, αντικατάσταση φθαρμένων σημείων, στοκάρισμα, αστάρωμα, λουστράρισμα και καινούρια διαγράμμιση:
Προϋπολογισμός: 15.000,00€
- Μόνωση κερκίδας και αντικατάσταση φθαρμένων καθισμάτων
Προϋπολογισμός : 50.000,00 €
-Κατεδάφιση κερκίδας βοηθητικού γηπέδου
Προϋπολογισμός : 18.000,00 €
-Κατασκευή στη θέση της μεταλλικής κερκίδας 150 θέσεων
Προϋπολογισμός : 30.000,00 €
-Eπισκευή και αναβάθμιση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού
Προϋπολογισμός 150.000,00 €

ΣΥΝΟΛΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: 544.100,00 € (χωρίς ΦΠΑ)

Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού που αναπτύσσουμε μαζί με τους μαζικούς αθλητικούς φορείς της πόλης, για την ανάπτυξη και την επιστημονική στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού (σχολικός, σωματειακός, μαζικός),το ΔΑΚ Αγρινίου «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ» και τα περιφερειακά αθλητικά κέντρα, τα οποία ανέρχονται σε τριάντα επτά (37) τον αριθμό μπορεί και πρέπει να διαδραματίσουν πρωτοποριακό, πρωταρχικό και καθοριστικό ρόλο.

Επίσης, στο Δήμο Αγρινίου έχει παραχωρηθεί το Αθλητικό Κέντρο Μακρυνείας, το οποίο είναι πλήρως εγκαταλελειμμένο. Ζητούμε τη χρηματοδότηση και ανακατασκευή του, ώστε να καταστεί ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο που θα εξυπηρετεί τους κατοίκους των πολυπληθών Δημοτικών Ενοτήτων της περιοχής που με τον «Καλλικράτη» ήρθαν στο Αγρίνιο ώστε μαζί με το Δ.Α.Κ. Αγρινίου να συμβάλλουν στην προαγωγή του αθλητισμού στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου.

Ειδικότερα απαιτούνται:
- Κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου, ήτοι: αποξήλωση φυτικής γης, διάστρωση υπόβασης από θραυστό υλικό, τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα:
Προϋπολογισμός: 450.000,00€
- Κατασκευή επιφάνειας στίβου, ήτοι: αποξήλωση φυτικής γης και κατασκευή ταρτάν με όλες τις απαραίτητες στρώσεις
Προϋπολογισμός: 400.000,00 €
-Eπισκευή και αναβάθμιση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού
Προϋπολογισμός: 50.000,00 €

ΣΥΝΟΛΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: 900.000,00 € (χωρίς ΦΠΑ)

Κύριε Γενικέ,

Εκτιμώντας ότι θα αντιμετωπίσετε θετικά τα ρεαλιστικά αιτήματά μας, αναμένουμε τις δικές σας πρωτοβουλίες.

ΜΕ ΤΙΜΗ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
συναδινος ιουλιος
αγρινιο συναδινοςkleisto sinadinos
sinadinos αγρινιο
αγρινιο συναδινος
κατάλογος


DSCN0594DSCN0597DSCN0599DSCN0604DSCN0610DSCN0612DSCN0613DSCN0617DSCN0618DSCN0619
http://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: