Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Προς εκτόνωση οι αγροτικές κινητοποιήσεις - Κλείνει για 5 ώρες το Κεφαλόβρυσο, ανοικτός ο Εύηνος - Ζητούν να ακυρωθούν τα αγροτοδικεία

Ο Μητροπολίτης Αιτ/νίας στο Μπλόκο Κεφαλόβρυσου

Με νέες γενικές συνελεύσεις οι δυο ουσιαστικά επιτροπές των αγροτών που είχαν συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, αναμένεται να πάρουν τις τελικές αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους, με την αίσθηση που υπάρχει πως η κατάσταση βαίνει προς εκτόνωση.

Σε κάθε περίπτωση οι αγρότες δείχνουν να τηρούν μια στάση αναμονής και αναμένουν την υλοποίηση των μέτρων που κατέθεσε χθες ο κ. Τσίπρας σχετικά με το αφορολόγητο, τις επιδοτήσεις, την προστασία του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη, το κόστος παραγωγής, τις ασφαλιστικές εισφορές κλπ.

Οι προτάσεις της κυβέρνησης κρίνονται σαφώς πιο βελτιωμένες σε σχέση με αυτές που κατατέθηκαν στην πρώτη συνάντηση και οι αγροτοσυνδικαλιστικές λένε πως θα περιμένουν την νομοθέτηση των μέτρων, που όμως θα πρέπει να περάσουν και από την κρίση του κουαρτέτου.

Από χθες Πέμπτη στην Αιτωλοακαρνανία, οι δρόμοι έχουν ανοίξει και τα τρακτέρ ειδικότερα από τον Εύηνο έχουν πλέον αποχωρήσει και έχουν μετακινηθεί στο Κεφαλόβρυσο, ενισχύοντας το μπλόκο εκεί.

Στο Κεφαλόβρυσο υπάρχει ικανός αριθμός γεωργικών μηχανημάτων και ο δρόμος είναι ανοιχτός μέχρι το απόγευμα αφού χθες στην γενική συνέλευση των αγροτών αποφασίστηκε αποκλεισμός από τις το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ.

Στον Άγιο Νικόλαο της Βόνιτσας, οι αγρότες θα συνεχίσουν τους δίωρους αποκλεισμούς κάθε μέρα (12 μ.μ. με 2 μ.μ.) και μαζί με τους συναδέλφους τους από το Κεφαλόβρυσο θα μεταβούν στον εορτασμό του Κιλελέρ την Κυριακή.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στο μεταξύ κρίσιμη για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων θα είναι -τουλάχιστον για το νομό Λάρισας- η Παρασκευή, καθώς τόσο το μπλόκο της Νίκαιας όσο και εκείνο των Τεμπών, με γενικές συνελεύσεις των μελών τους, θα αποφασίσουν σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι.

Οι εκπρόσωποι των δύο μπλόκων θα συνεκτιμήσουν τα αποτελέσματα του μέχρι σήμερα αγώνα τους, αλλά και των δύο συναντήσεων που είχαν εκπρόσωποί τους με τον πρωθυπουργό, προκειμένου να αποφασίσουν για την επόμενη μέρα.

Η γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου της Νίκαιας θα πραγματοποιηθεί στις 5 μ.μ. και του μπλόκου των Τεμπών στις 7 μ.μ..

Σε ό,τι αφορά στα Τέμπη, από την πλευρά των αγροτών παραμένουν ανοιχτά, κυρίως λόγω και της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τους πρόσφυγες στην Κοιλάδα.
koi-agrotes8
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ
Συνέχιση των κινητοποιήσεων στον Κόμβο Κεφαλοβρύσου, αποφασίστηκε μεταξύ άλλων κατά την συνέλευση της Πέμπτης 25/02 στο Μπλόκο Κεφαλοβρύσου. 

Στη συνέλευση παραβρέθηκε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ Κοσμάς, ο οποίος δήλωσε για άλλη μια φορά την συμπαράσταση του στο δίκαιο αγώνα των αγροτών. Στην συνέλευση παρών ήταν και ο δικηγόρος Γρίβας Νίκος ο οποίος στηρίζει νομικά το Μπλόκο Κεφαλόβρυσου μετά την παραγγελία της Εισαγγελέως του Άρειου Πάγου. 

Τέλος έγινε ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του Μπλόκου στη πανελλαδική επιτροπή μπλόκων που συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και μετά από διάλογο αποφασίστηκε ομόφωνα:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • Η καταγγελία της ποινικοποίησης του αγώνα μας και η συνέχιση του αποκλεισμού του Κόμβου ως απάντηση στην τρομοκρατία που επιχειρεί η κυβέρνηση μέσω της Εισαγγελέως του Άρειου Πάγου. 

  • Αίτημά μας είναι να ακυρωθούν τα αγροτοδικεία και να καταργηθεί ο νόμος που ποινικοποιεί τις δράσεις για την προάσπιση του Κοινωνικού Συμφέροντος.



  • Ο αποκλεισμός του Κόμβου την Παρασκευή 26 Φλεβάρη από 18:00 έως 23:00, χωρίς να αποκλείονται και αιφνιδιαστικοί αποκλεισμοί .



  • Αναμένουμε την ανακοίνωση από την Κυβέρνηση του συνόλου των δεσμεύσεων και των προτάσεων που συζητήθηκαν στην συνάντηση της Πέμπτης στο Μαξίμου, οι οποίες θα ληφθούν υπόψη για το μέλλον και την μορφή των κινητοποιήσεων.
http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: