Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Από την 1η Μαρτίου επαναλειτουργεί επίσημα η Δημοτική Αστυνομία Αγρινίου

Δήμαρχος: «Δεν θα σβήνεται ούτε μια κλήση»


Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προληπτικοί έλεγχοι σε κομβικά σημεία της πόλης του Αγρινίου και η ενημέρωση των οδηγών από την επανασυσταθείσα Δημοτική Αστυνομία η λειτουργία της οποίας ξεκινά επισήμως από την Τρίτη 1η Μαρτίου 2016.

Υπενθυμίζεται ότι η Δημοτική Αστυνομία στελεχώνεται από εννέα συνολικά άτομα και στόχος είναι η διασφάλιση της νομιμότητας, της ευταξίας και της γενικότερης ασφάλειας στο Δήμο.

Παράλληλα. σε πλήρη εφαρμογή τίθεται από την Τρίτη (1η Μαρτίου) και το Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης στο κέντρο του Αγρινίου, μετά την ολοκλήρωση της περιόδου δοκιμαστικής λειτουργίας.

Κύριος στόχος του μέτρου ελεγχόμενης στάθμευσης είναι η αύξηση του δείκτη εναλλαγής στάθμευσης, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται περισσότεροι οδηγοί.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας ευρύτερης ενημέρωσης των δημοτών, από 23/2 έως και την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016, οι κάτοχοι Ι.Χ. θα βρίσκουν στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου τους, ένα χαρτάκι (φωτο) που μπορεί φαινομενικά να μοιάζει με κλήση δεν θα είναι όμως. Πρόκειται για ενημερωτικό σημείωμα της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας Αγρινίου.

Εξάλλου όπως έχει γίνει γνωστό από τη Δημοτική Αρχή έως την 1η Μαρτίου, που είναι η ημέρα της επίσημης επαναδραστηριοποίησής τους, οι δημοτικοί αστυνομικοί δεν κόβουν κλήσεις, αλλά διανέμουν μόνο ενημερωτικό υλικό.
http://www.vres-agrinio.gr/

Δήμαρχος: «Δεν θα σβήνεται ούτε μια κλήση»

Πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα  η συνέντευξη τύπου που αφορούσε στην επανέναρξη της δημοτικής αστυνομίας στην πόλη του Αγρινίου από την 1η Μαρτίου.
20160226_123601
Για το θέμα μίλησαν ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου και ο διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Αναστασίου.
Κατηγορηματικός ήταν ο κ. Παπαναστασίου κατά την ομιλία του λέγοντας πως σε κανένα πολίτη που παρανομεί δε θα σβήνεται η εκάστοτε κλήση. Τα βασικότερα σημεία της ομιλίας του είναι τα ακόλουθα:
20160226_121804«Η αστυνομία επέστρεψε, αλλά δυστυχώς η επιστροφή της έγινε με μειωμένο προσωπικό, κάτι που σημαίνει πως οι αστυνόμοι θα πρέπει να καταβάλουν πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια απ” ότι τώρα. Η αστυνομία αυτή βοηθά πολύ στην ευταξία στην πόλη αλλά και επιτελεί κοινωνικούς σκοπούς. Ο σκοπός της Δημοτικής Αστυνομίας είναι να πείσει τους πολίτες ότι οι πεζοδρόμοι και τα αυτοκίνητα πρέπει να είναι τακτοποιημένα και νόμιμα.
Ο Δήμος Αγρινίου μείωσε κατά 50% το ποσό για την ελεγχόμενη στάθμευση. Θέλουμε να υπάρχουν πολλές θέσεις στάθμευσης ώστε ο επισκέπτης να βρίσκει μια θέση στο κέντρο για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του. Η στάθμευση στο κέντρο δεν είναι για να μένει το αυτοκίνητο σταθμευμένο από το πρωί ως το βράδυ. Δε θα σβήνεται καμία κλήση. Πρέπει να ισχύει το σύστημα για να εξυπηρετείται καλύτερα ο πολίτης. Οι θέσεις στάθμευσης πέριξ του κέντρου θα πρέπει να ανακυκλώνονται. Μισό ευρώ την ώρα είναι αμελητέο χρηματικό ποσό κι αυτό το κάναμε για να μη θεωρηθεί από κάποιους ως εισπρακτικό μέσο».
20160226_123620Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο κ. Αναστασίου, διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε τους σκοπούς μας και θέλουμε την βοήθεια όλων των πολιτών. Εμείς θα είμαστε αυτοί που θα οδηγήσουμε τους πολίτες προς τη νομιμότητα. Ξέρουμε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι, αλλά είμαστε αναγκασμένοι να το κάνουμε. Οι αρμοδιότητές μας είναι πολλές. Μεταφέρουμε για ανακύκλωση τα παρατημένα αυτοκίνητα. Κάνουμε ελέγχους στις λαϊκές αγορές, σε κοινόχρηστους χώρους ενώ επίσης ελέγχουμε και το πλανόδιο εμπόριο. Δεχόμαστε καταγγελίες πάσης φύσεως από τους πολίτες. Στις αρμοδιότητές μας είναι φυσικά και το κυκλοφοριακό και η ελεγχόμενη στάθμευση. Ελπίζουμε το μειωμένο εισιτήριο στάθμευσης να είναι προς το καλό. Η δύναμή μας είναι μικρότερη αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν».
20160226_123616Μετά από ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Παπαναστασίου ανέφερε πως θα ήταν ευτυχές να επιστρέψουν όλοι οι αστυνομικοί που έχουν φύγει από την Υπηρεσία καθώς οι αρμοδιότητες είναι πολλές και πρέπει να μπορέσουν να εφαρμοστούν. Τόνισε επίσης πως έχουν επισημανθεί τα σημεία στάθμευσης και με τη νέα κυκλοφοριακή μελέτη θα επεκταθεί το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης και κάποια σημεία θα αναβαθμιστούν. «Θα πρέπει να γίνει συνείδηση στον πολίτη», πρόσθεσε.
Όσον αφορά σε ορισμένους χώρους στάθμευσης που έχουν ενοικιαστεί από ιδιώτες ο Δήμαρχος Αγρινίου είπε πως δεν έχει γίνει ακόμη μελέτη για επέκταση της ελεγχόμενης στάθμευσης.
20160226_121615Ο κ. Αναστασίου διαβεβαίωσε πως θα υπάρχει συνεργασία και με το τμήμα της Τροχαίας ενώ στις αγορές λαϊκές θα υπάρχουν μεικτά κλιμάκια ελέγχων.
Τέλος, δόθηκαν διευκρινίσεις σχετικά με την αγορά ειδικών καρτών οι οποίες θα χρησιμοποιούνται για τη στάθμευση με τον κ. Αναστασίου να λέει πως οι εν λόγω κάρτες θα πωλούνται στα ίδια καταστήματα με παλιά ενώ θα δοθούν και σε άλλα σημεία, με το σύνολο όλων να είναι 30-35 σημεία.
Διευκρίνισε επίσης πως όσοι είχαν από πριν κάρτες που δεν τις χρησιμοποίησαν μπορούν να μεταβούν στη Δημοτική Αστυνομία προκειμένου να εξυπηρετηθούν.
20160226_121755
20160226_122828


20160226_121759

Δεν υπάρχουν σχόλια: