Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Σφίγγουν τον κλοιό οι αγρότες περιμένοντας τον Τσίπρα


Σε μία προσπάθεια να ενισχύσουν τη διαπραγματευτική τους θέση απέναντι στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση οι αγρότες, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με αμείωτη ένταση.

Οι πιο σκληροπυρηνικές αγροτικές ομάδες όχι μόνο συνεχίζουν τους
αποκλεισμούς του εθνικού οδικού δικτύου, προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία και στις μεταφορές αγαθών αλλά πλέον προχωρούν και σε άλλες μορφές κινητοποιήσεων, αποκλείοντας με τρακτέρ τις εφορίες.

Ο αγροτικός κόσμος δεν φαίνεται διατεθειμένος να υποχωρήσει από την σκληρή γραμμή της ευθείας αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, επιμένοντας ότι βασική αρχή για την έναρξη ενός διαλόγου είναι η πλήρης απόσυρση της πρότασης Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό.
Συνεχίζουν τα μπλόκα

Οι πολύωροι αποκλεισμοί σε εκατοντάδες σημεία του εθνικού οδικού δικτύου, είναι καθημερινό φαινόμενο ως μέτρο άσκησης πίεσης στην πλευρά της κυβέρνησης. Οι αγρότες σφίγγουν κάθε μέρα και περισσότερο τον κλοιό, με τα Τέμπη να εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά επ’ αόριστον, αναμένοντας ανταπόκριση στα αιτήματα τους.

Τα διόδια των Μαλγάρων παραμένουν κλειστά ενώ η κατάσταση στον Προμαχώνα είναι έκρυθμη, με τους Βούλγαρους να προχωρούν σε «αντίποινα», αντιδρώντας στους αποκλεισμούς των αγροτών.

Εκατοντάδες νταλίκες με προϊόντα για χώρες της βόρειας Ευρώπης είναι ακινητοποιημένες και τα πιο ευαίσθητα εμπορεύματα είναι πιθανό να κινδυνεύουν.
http://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: