Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Για τα σκοτάδια στις εισόδους του Μεσολογγίου: Περιφέρεια: Κατόπιν ενέργειών μας θα.... - Kοινωνία Μπροστά: «Για ηλίθιους μας περνάτε;»


ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ:Για ηλίθιους μας περνάτε;

Σήμερα 23/2/2016 η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δια του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη, έδωσε απάντηση μετά τις συνεχείς οχλήσεις, διαμαρτυρίες και δημοσιεύματα αναφορικά με τα σκοτάδια που υπάρχουν στις τρεις (3) εισόδους που οδηγούν από την Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων στο Μεσολόγγι.

Μεταξύ άλλων πληροφορούμαστε ότι οι δύο πρώτοι κόμβοι (ΤΕΙ και Αγριλιάς) είναι έργο που εκτελέστηκε από το Υπουργείο Υποδομών και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία απόδοσής τους στη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας.
Το απλό ερώτημα που προκύπτει είναι ότι την στιγμή κατά την οποία έχει εκτελεστεί το έργο η αρμόδια Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας τι πιέσεις έχει ασκήσει ώστε να το παραλάβει οριστικά και να ηλεκτροφωτισθούν οι είσοδοι; Προέβη σε καμία όχληση; Απέστειλε κανένα έγγραφο και πότε; Και τελικά γιατί δεν επιβάλει στον ανάδοχο να προχωρήσει στη συμβατική του υποχρέωση από τη στιγμή που θα παραλάβει το έργο;
Όσον αφορά τον κόμβο Χαλαζιά – μαθαίνουμε άκουσον, άκουσον – ότι η εταιρεία που κατασκευάζει την Ιόνια Οδό προχώρησε στη διακοπή ρεύματος από τη ΔΕΗ και κατήργησε το πίλαρ τροφοδοσίας των πυλώνων ηλεκτροφωτισμού χωρίς καμιά ενημέρωση της Περιφέρειας!
Εδώ λοιπόν δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: Ή δεν έχετε κάνει τίποτα με τις συγκεκριμένες εργολαβίες ή μας θεωρείτε ηλίθιους!
Και επειδή για μια ακόμα φορά σας επισημαίνουμε ότι κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, σας καλούμε αφ’ ενός μεν να ενεργοποιηθείτε άμεσα, και αφ’ ετέρου να δημοσιοποιήσετε τις όποιες έγγραφες ενέργειες έχετε κάνει.
Αναμένουμε επί του πρακτέου τα όποια αποτελέσματα των ενεργειών σας και τυχόν απόδοση ευθυνών εκεί που εντοπίζονται. Συνήγοροι ή βλάκες σε υπαρκτές ολιγωρίες, δεν είμαστε διατεθειμένοι να γίνουμε…   
                 Το Γραφείο Τύπου
Το Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της.... ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Παρέμβαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τον ηλεκτροφωτισμό στις εισόδους της Εθνικής Οδού στο Μεσολόγγι

Την παρέμβαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προκάλεσε το μείζον πρόβλημα που έχει προκύψει στον ηλεκτροφωτισμό που υπάρχει στις τρεις εισόδους που οδηγούν από την Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.
Συγκεκριμένα, η διαμόρφωση των δύο πρώτων κόμβων (κόμβος ΤΕΙ και Αγριλιάς) είναι έργο που εκτελέσθηκε από το Υπουργείο Υποδομών και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία απόδοσης των κόμβων αυτών στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας.
Ζητήθηκε, λοιπόν, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Γιάννη Λύτρα, από την αντίστοιχη υπηρεσία του Υπουργείου να ολοκληρώσει τις προβλεπόμενες ενέργειες, προκειμένου να παραληφθεί το έργο και να δοθεί στην Περιφέρεια και πλέον να φροντίζουν για την ορθή λειτουργία τους οι δικές μας Υπηρεσίες.
Όσον αφορά τον τρίτο κόμβο (Χαλαζιά), η εταιρεία που κατασκευάζει την Ιόνια Οδό προχώρησε σε διακοπή του ρεύματος από την ΔΕΗ και κατάργησε το πίλαρ τροφοδοσίας των πυλώνων ηλεκτροφωτισμού χωρίς καμία ενημέρωση της Περιφέρειας, όπως είχε υποχρέωση.  Για το λόγο αυτό η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ζήτησε από την εταιρεία να προχωρήσει άμεσα σε εκείνες τις ενέργειες που θα επιτρέψουν τον ηλεκτροφωτισμό του κόμβου.

«Κατανοώντας τα προβλήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη ηλεκτροφωτισμού στους αντίστοιχους κόμβους, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου οι υπεύθυνοι να ολοκληρώσουν σύντομα τον φωτισμό των παραπάνω κόμβων» κατέληξε ο κ. Λύτρας.
==================
Γ.Α.:Αμφότεροι μας "έδωσαν" τα φώτα τους,χωρίς όμως να λύσουν το πρόβλημα που παραμένει με όσους κινδύνους εγκυμονεί η έλλειψη φωτισμού στις εισόδους της πόλης του Μεσολογγίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: