Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Προχωρημένη άποψη της δημοκρατικής "Αυγής": Να πίπτει ράβδος όπου δεν περνάει το "εντέλλεσθε" της Κυβέρνησης!

Εν προκειμένω για τα σκουπίδια της Ηλείας που δεν δέχεται το Αγρίνιο

Είναι γνωστή η διαμάχη της Ηλείας με δήμους της Αιτ/νίας για το θέμα των σκουπιδιών της πρώτης με αποκορύφωμα διορισμένος Γ.Γ. να μηνύσει εκλεγμένους δημάρχους επειδή αποφάσισαν να μη δεχτούν άλλα σκουπίδια στην περιοχή τους.

Μετά τη μήνυση ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας  πήρε πίσω την απόφασή
του και η Αυγή πανηγυρίζει το θρίαμβο της επιβολής της κεντρικής εξουσίας στην τοπική αυτοδιοίκηση!

Διαβάζουμε στο http://www.agrinioculture.gr:
«Όπου πίπτει ράβδος…» έτσι τιτλοφορείται το σχόλιο της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ «Αυγή» σχετικά με τη μεταστροφή του Φορέα Διαχείρισης του ΧΥΤΑ Παλαίρου να πάρει τελικά τα σκουπίδια από την Ηλεία, παρά την αρχική του άρνηση. 

Η «φωνή» του ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος διερωτάται: τι θα πράξει ο «γαλάζιος» δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου…

Το κομματικό φερέφωνο πλέον δεν κάνει αντίσταση, αλλά επιχαίρει πως πίπτει ράβδος…

Βέβαια το κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κάνει κάποια ανάλυση ή κάποιο ρεπορτάζ για το έγκλημα που έχει συντελεστεί δεκαετίες τώρα στην Ηλεία και στην Πελοπόννησο γενικότερα με τη διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά την νοιάζει να στοιχοποιήσει όσους διαφωνούν με τα εντέλλεσθε της Κυβέρνησης, όπως ο δήμαρχος Αγρινίου.

Επειδή ακόμη έχουμε δημοκρατία, έχει γίνει προσφυγή στο ΣτΕ για να εξακριβωθεί κατά πόσο είναι νόμιμο το εντέλλεσθε της Κυβέρνησης, ας περιμένει λοιπόν η Αυγή…

Μέχρι τότε ας μας απαντήσει πως γίνεται οι χρεοκοπημένες τράπεζες που με την αξία ενός πακέτου τσιγάρων αγοράζει κανείς μερικές εκατοντάδες μετοχές τους, να διαφημίζονται στην ιστοσελίδα της;

Γράφει αναλυτικά η «Αυγή» :

Όπου πίπτει ράβδος…
Χρειάστηκε η προσφυγή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου από πλευράς του γ.γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Ευ. Καπετάνιου, προκειμένου οι δύο δημοτικές αρχές στην Αιτωλοακαρνανία να συμμορφωθούν σε πρότερη απόφαση βάσει της οποίας έπρεπε να δεχθούν απορρίμματα από τους δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας για να αποσυμφορηθούν οι δρόμοι τους.

Η μήνυση αφορούσε τους δημάρχους Αγρινίου, Ακτίου – Βόνιτσας και τους προέδρους των δύο φορέων διαχείρισης απορριμμάτων.

Έτσι, πρόσφατα, το Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας αποφάσισε για το επόμενο εξάμηνο να δεχθεί 3.500 τόνους απορριμμάτων από τον Δήμο Πύργου, προκειμένου να τον αποσυμφορήσει.

Στη σχετική απόφαση αναφέρεται ότι στον Νομό Ηλείας αναμένεται εντός Μαρτίου να λειτουργήσει ο χώρος υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων στην θέση Τριανταφυλλιά και πως υπάρχει η διαβεβαίωση του υπουργού Εσωτερικών Παν. Κουρουμπλή ότι δεν θα χρειαστεί άλλη φορά στο μέλλον να μεταφερθούν απορρίμματα από την Ηλεία στην Αιτωλοακαρνανία με σκοπό την ταφή τους. Μένει να φανεί ο «γαλάζιος» δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου τι θα πράξει.
Η.Β.

Διαβάστε σχετικά:
Αυτοί ζουν τα όνειρά τους… και εμείς με τα σκουπίδια τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: