Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Νέες μαρτυρίες για την φρικτή δολοφονία του δάσκαλου Νίκου Μέντζου - Αναμένονται συλλήψεις;


Το «Φως στο Τούνελ» συνέχισε και χτες το βράδυ για τρίτη συνεχόμενη εκπομπή τη βαθιά έρευνα για να φωτιστεί η φρικτή δολοφονία του δάσκαλου Νίκου Μέντζου την Μεγάλη Πέμπτη του 2011 στο Αγρίνιο.

Σημαντικές ήταν οι μαρτυρίες που έφτασαν πάλι στην εκπομπή μετά από έκκληση της Αγγελικής Νικολούλη να ανοίξουν τα στόματα για να φωτιστεί το άγριο έγκλημα.

Είναι αξιοσημείωτο ότι στην εκπομπή ανέφεραν για φήμες που κυκλοφορούν στο Αγρίνιο και λένε πως αναμένονται συλλήψεις για την υπόθεση!

«Ένα μπλε αυτοκίνητο καταδίωκε τον δάσκαλο και τη φίλη του»
Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία ενός νέου που βρέθηκε σε σπίτι φίλου του για το Πάσχα. Ο φίλος του γνώριζε καλά τον δάσκαλο. Όπως είπε στην εκπομπή λίγες μέρες πριν το έγκλημα, είδε ένα πρωί σε σημείο κοντά στο χωράφι τον Νίκο Μέντζο να περνάει με το αυτοκίνητο του. Στη θέση του συνοδηγού καθόταν μία γυναίκα με καστανά μαλλιά πάνω από 35 χρόνων, περιγραφή που ταιριάζει στη φίλη του.

Ο δάσκαλος φαινόταν ιδιαίτερα αναστατωμένος. Από πίσω ακριβώς ακολουθούσε ένα μπλε αμάξι που κόντεψε με την ταχύτητα που έτρεχε, να πέσει πάνω στον μάρτυρα που βρισκόταν με το φίλο του σε μηχανή. Ο φίλος του τότε συγκράτησε την πινακίδα του αλλά δεν σκέφτηκε να ενημερώσει τις Αρχές.

Το «Τούνελ» εντόπισε τον ιδιοκτήτη του μπλε αυτοκινήτου που δεν είναι κάτοικος Αγρινίου. Όπως είπε στον ρεπόρτερ της εκπομπής δεν βρέθηκε εκείνη την περίοδο στην περιοχή, ούτε είχε δώσει το αμάξι του σε κάποιον άλλο. Ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε το δάσκαλο, ούτε τίποτε σχετικό γύρω από την υπόθεση.

«Δεν ήμουν εγώ στον τόπο του εγκλήματος…»
Σύμφωνα με μία άλλη μαρτυρία την ώρα που ο άτυχος Νίκος Μέντζος καιγόταν ζωντανός μέσα στο αμάξι του, δύο αυτοκίνητα και μία μηχανή βρίσκονταν στο ύψος του σούπερ μάρκετ LIDL. Οι επιβάτες φαίνονταν σα να παρακολουθούσαν από μακριά την εξέλιξη της πυρκαγιάς και μόλις ο καπνός πήρε μεγάλες διαστάσεις βιάστηκαν να φύγουν.

Το «Τούνελ» εντόπισε τον ιδιοκτήτη της μηχανής και μίλησε μαζί του. Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως δεν βρέθηκε στο σημείο εκείνη την ημέρα, πως δεν έχει καμία σχέση με τα άτομα που αναγνώρισε η μάρτυρας και πως δεν ήξερε το θύμα προσωπικά. Επιβεβαίωσε το γεγονός πως είχε στην κατοχή του το μηχανάκι που αναφέρθηκε το οποίο εκλάπη δύο χρόνια μετά το συμβάν.

Το χρονικό
Ο Νίκος Μέντζος 46 χρόνων, δάσκαλος και πατέρας ενός παιδιού, βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητo του τη Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου 2011, σε χωράφι ιδιοκτησίας του στη θέση Ρουπακιά Αγρινίου.

Οι Αρχές μίλησαν αρχικά για αυτοκτονία ή ατύχημα. Η οικογένεια με εμπειρογνώμονες απέδειξε τη δολοφονία.

http://www.anikolouli.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: