Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016

Η Λαϊκή Συσπείρωση για το 8ευρω «χαράτσι» του Ημιμαραθωνίου "Μιχάλης Κούσης"


Ανακοίνωση-καταγγελία για την επιβολή του «κατά κεφαλή ‘Χαρατσιού’ 8 Ευρώ στον Ημιμαραθώνιο ‘Μιχάλης Κούσης’» εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Αγρινίου, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «ο αθλητισμός δεν είναι εμπόρευμα για να μετριέται με όρους ανταποδοτικότητας».

Το κόστος συμμετοχής στον Ημιμαραθώνιο είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα 8 ευρώ και η Λαϊκή Συσπείρωση Αγρινίου καταγγέλλει χαρακτηριστικά ότι «η απόφαση αυτή δεν προκαλεί απορίες, ούτε ερωτηματικά μιας και η φιλοσοφία της Δ. Αρχής κινείται (όπως και στον τομέα του πολιτισμού), στο πνεύμα της σταδιακής εμπορευματοποίησης και της ανταποδοτικότητας» και συνεχίζει: «Καλούμε την Δημοτική αρχή να σταματήσει να βλέπει το δικαίωμα στην άθληση σαν κερδοφόρα μόδα».

Οι υπογράφοντες την ανακοίνωση, Τίμος Παπανικολάου και Δημήτρης Δήμας σημειώνουν ότι «η απόφαση αυτή καμία σχέση δεν έχει με την πραγματική άθληση και τη λογική του ημιμαραθωνίου» και υπογραμμίζουν επίσης: «ο αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια, αλλά δικαίωμα όλου του λαού.Είναι λαϊκή ανάγκη επειδή συμβάλλει στην θωράκιση της υγείας και στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του ανθρώπου».

http://agriniovoice.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: