Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Νέα στοιχεία για την φρικτή δολοφονία του Νίκου Μέντζου - Η χήρα του δασκάλου έσπασε τη σιωπή της…


 Νέες αποκαλυπτικές μαρτυρίες για την άγρια δολοφονία του δασκάλου στο Αγρίνιο, έφερε στο φως το «Τούνελ» την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου.

Η χήρα του άτυχου εκπαιδευτικού Νίκου Μέντζου 46 χρόνων, έσπασε για πρώτη φορά τη σιωπή της και αποκάλυψε στην Αγγελική Νικολούλη άγνωστες λεπτομέρειες για την τραγωδία που «χτύπησε» την οικογένειά της.

Περιέγραψε ακραία περιστατικά που προκαλούσε η ερωμένη του συζύγου της στον επαγγελματικό τους χώρο αλλά και στο ίδιο τους το σπίτι. Σόκαρε η σκηνή της Πρωτοχρονιάς του 2011 που μετέφερε στο«Τούνελ»

Η θρασύτατη γυναίκα κρύφτηκε κάτω από το σπίτι τους και όταν ο δάσκαλος βγήκε για να πάρει ξύλα για το τζάκι του επιτέθηκε φωνάζοντας… Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ενώ γνώριζε για τις απειλές και την πίεση που δεχόταν ο Νίκος Μέντζος η σύζυγος του δεν ζήτησε βοήθεια για να προλάβει τα χειρότερα…

Το «Τούνελ» μετέφερε και τον διάλογο του ρεπόρτερ της εκπομπής με την φερόμενη ως «πέτρα του σκανδάλου». Ψυχρή, ειρωνική και εριστική όπως χαρακτηρίστηκε δεν ήξερε, δεν άκουσε, δεν είδε… Δεν πιστεύει ότι ο θάνατος του 46χρονου δασκάλου ήταν έγκλημα και επιμένει στην εκδοχή του ατυχήματος.

Στο «Τούνελ» μίλησε και ο σύζυγος της φίλης του Νίκου Μέντζου. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι το κίνητρο του εγκλήματος είναι οικονομικό, λόγω των όσων ακούγονται για την ενασχόληση του θύματος με το χρηματιστήριο. Τόνισε ότι οι σχέσεις μεταξύ τους ήταν πολύ καλές. «Τον είχα στην καρδιά μου», είπε λόγω της επαφής που ανέπτυξαν μέσω των παιδιών του- μαθητών του Νίκου.

Τι είπε στο «Τούνελ» ο διοικητής της Πυροσβεστικής
Στην τηλεφωνική του παρέμβαση στο «Τούνελ» ο τότε διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου, Αντιστράτηγος εν αποστρατεία Πάνος Γιαννακόπουλος, περιέγραψε την εικόνα που αντίκρισε όταν έφτασε στον τόπο.
Όπως είπε το κέντρο επιχειρήσεων ενημερώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι ότι στο 3ο χλμ της οδού Αγρινίου – Καρπενησίου καιγόταν ένα Ι.Χ. 

Αμέσως έφυγε το πρώτο πυροσβεστικό όχημα, ενώ ειδοποιήθηκε και ο ίδιος που έφτασε εκεί με το δικό του αυτοκίνητο. Μέχρι τότε δεν είχε αναφερθεί ότι μέσα στο φλεγόμενο όχημα βρισκόταν άνθρωπος.

«Ο καπνός της φωτιάς έφτανε σε ύψος τα 60 -70 μέτρα. 
Ήταν ορατός από την πόλη και με καθοδήγησε στο σημείο. Το πυροσβεστικό όχημα, όπως και εγώ, φτάσαμε περίπου 5 – 10 λεπτά μετά την κλήση. Όταν φτάσαμε το αυτοκίνητο είχε καεί ολοσχερώς και είχαν αναπτυχθεί μεγάλες θερμοκρασίες κάτι που σημαίνει ότι η φωτιά είχε ξεσπάσει πριν από 40 με 50 λεπτά» είπε χαρακτηριστικά.

Ήταν ο ίδιος που άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού και διαπίστωσε ότι στη θέση του οδηγού υπήρχαν τα υπολείμματα ενός απανθρακωμένου σώματος. Η πόρτα του οδηγού ήταν 1 με 2 πόντους ανοικτή, αλλά δεν είναι σίγουρος αν αυτό οφειλόταν στις μεγάλες θερμοκρασίες.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σε απόσταση 50 μέτρων από το φλεγόμενο Ι.Χ, είδε δύο γυναίκες που παρακολουθούσαν απαθείς την πυρκαγιά. 



Από την έρευνα που έγινε, στο πορτ-μπαγκάζ υπήρχε το χορτοκοπτικό μηχάνημα του δασκάλου, ενώ τριγύρω δεν βρέθηκε κάποιο μπουκάλι ή μπιτόνι που να περιείχε εύφλεκτο υλικό.

Η εκπομπή εντόπισε σημαντικούς μάρτυρες και τα όσα αποκάλυψαν , ανοίγουν νέο δρόμο στη δύσκολη έρευνα πέντε χρόνια μετά.
Ο άτυχος άνδρας, πατέρας ενός παιδιού, βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητό του τη Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου 2011, σε χωράφι ιδιοκτησίας του στη θέση Ρουπακιά Αγρινίου. Οι Αρχές μίλησαν αρχικά για αυτοκτονία ή ατύχημα. Η οικογένεια με εμπειρογνώμονες απέδειξε τη δολοφονία.

Δείτε λεπτομέρειες για την υπόθεση εδώ. 



«Είδα να τραβάνε το δάσκαλο στο αυτοκίνητο του»
Η έκκληση της Αγγελικής Νικολούλη για μάρτυρες στην εκπομπή της Παρασκευής 5 Φεβρουαρίου, βρήκε ανταπόκριση. Δύο κάτοικοι της περιοχής επικοινώνησαν με την εκπομπή και αποκάλυψαν περιστατικά και περίεργες κινήσεις κοντά στο χωράφι που ο Νίκος Μέντζος δολοφονήθηκε.

Η πρώτη μάρτυρας μιλώντας στο «Τούνελ» ανέφερε ότι τη μοιραία Μεγάλη Πέμπτη του 2011, λίγη ώρα πριν δολοφονηθεί ο Νίκος Μέντζος, περνούσε με τον σύζυγό της μπροστά από το σούπερ μάρκετ LIDL της περιοχής. Γύρω στις 10.30 είδε το αυτοκίνητο του δασκάλου σταθμευμένο πρόχειρα στην άκρη της ασφάλτου και στην αρχή ενός χωματόδρομου. 

Η πόρτα του οδηγού ήταν ανοικτή και ένας άνδρας τραβούσε με βία τον 46χρονο δάσκαλο που βρισκόταν μέσα, προσπαθώντας να αμυνθεί.
Όπως αποκάλυψε στο «Τούνελ», ακριβώς πίσω από το Toyota του θύματος βρισκόταν ένα σκουρόχρωμο αυτοκίνητο με τρεις άνδρες που φαίνεται να είχαν σχέση αφού παρακολουθούσαν τον διαπληκτισμό αμέτοχοι. Η μάρτυρας που είναι κάτοικος της περιοχής, αναγνώρισε με σιγουριά τόσο τον Νίκο όσο και το άτομο που τραβούσε το θύμα μέσα στο αυτοκίνητό του.

Η δεύτερη μάρτυρας που εντόπισε η εκπομπή, ανέφερε πως περνούσε από το ίδιο σημείο μερικά λεπτά νωρίτερα. Διαπίστωσε περίεργες κινήσεις από δύο αυτοκίνητα και μία μηχανή, τα οποία οδηγούσαν γνώριμα προς αυτήν άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

«Κρύφτηκε, περίμενε τον άνδρα μου και του επιτέθηκε»
Η σύζυγος του δασκάλου έσπασε για πρώτη φορά τη σιωπή της μετά από πέντε χρόνια και αποκάλυψε στην Αγγελική Νικολούλη άγνωστες λεπτομέρειες από την τραγωδία που χτύπησε την οικογένειά της. 

Η Βίκυ Μέντζου περιέγραψε όλα όσα βίωσε στο σπίτι της, αλλά και στον χώρο της δουλειάς της, εξαιτίας της παράνομης σχέσης του άνδρα της τα τελευταία δύο χρόνια πριν από το φρικτό θάνατο του. Την ενοχλούσε συνεχώς και της ζητούσε με θράσος να χωρίσει χρησιμοποιώντας χυδαίους χαρακτηρισμούς.

Και μόνο η θύμηση ενός ακραίου περιστατικού που συνέβη την Πρωτοχρονιά του 2011, της έφερε ταραχή. Την παραμονή αναγκάστηκε να βγάλει το τηλέφωνο του σπιτιού της από την πρίζα και ανήμερα του Νέου Έτους είδε στην είσοδο του σπιτιού της την «άλλη» γυναίκα να επιτίθεται στον άνδρα της.«Ήταν κάπου κρυμμένη και μόλις εκείνος βγήκε για να πάρει ξύλα για το τζάκι, όρμησε πάνω του, τον άρπαξε από τον γιακά και τον ταρακουνούσε φωνάζοντας». 

Η τραγική σύζυγος ρώτησε «τι θέλει αυτή εδώ και μας ενοχλεί» και απείλησε να φωνάξει την Αστυνομία. Στο άκουσμα της Αστυνομίας εκείνη εξαφανίστηκε. Η Βίκυ Μέντζου προσπαθούσε να μην μάθει τίποτα το παιδί τους και να κρατήσει τις ισορροπίες στο σπίτι της, αφού ο Νίκος της έλεγε ότι ήθελε να διακόψει την παράνομη σχέση γιατί τον βασάνιζε και σκοπός του ήταν να σώσει τον γάμο του. Όμως η πίεση που του ασκούσε η εξωσυζυγική του σχέση, οι απειλές και οι εκβιασμοί που δεχόταν, υπονόμευαν τις προσπάθειες τους.


Η χήρα του θύματος αποκάλυψε στο «Τούνελ» το σκηνικό του τρόμου
Στο δεύτερο μέρος της αποκαλυπτικής συνέντευξης της η Βίκυ Μέντζου μίλησε για τα όσα συνέβησαν τη μοιραία εκείνη Μεγάλη Πέμπτη που έχασε τον άνδρα της για πάντα. Λίγα λεπτά πριν την τραγωδία ο 46χρονος δάσκαλος της είχε τηλεφωνήσει για να της πει ότι «όλα θα γίνουν ρημαδιό».

Βρισκόταν υπό απειλή;
Χρησιμοποίησε κάποιος άλλος το κινητό του;
Στο άκουσμα της φράσης αυτής η γυναίκα ανήσυχη άρχισε να τον καλεί, αλλά εκείνος δεν απάντησε ποτέ. Βγήκε να τον αναζητήσει λέγοντας ψέματα στη δουλειά της ότι αρρώστησε το παιδί της. Τρέχοντας με το αυτοκίνητο της πήγε στο χωράφι, όπου νόμιζε ότι θα έκοβε χόρτα, αλλά δεν τον βρήκε. 

Ενώ συνέχιζε να τον καλεί στο κινητό, τηλεφώνησε και στη μητέρα του, αλλά δεν είχε περάσει από το πατρικό του σπίτι. Επιστρέφοντας προς την πόλη κάλεσε το γιο της μήπως ο άνδρας της γύρισε σπίτι αλλά η απάντηση ήταν αρνητική. Συνέχισε την πορεία της, ώσπου είδε από μακριά τον καπνό της φωτιάς κι έφτασε στο σημείο. 

Έβλεπε το αυτοκίνητο του Νίκου να καίγεται, «αλλά από το σοκ που βίωνε δεν σκέφθηκε αν ήταν ο άνδρας της μέσα». Ειδοποίησε την αδερφή της και λίγο αργότερα έφθασε κοντά της ο γαμπρός της. Εκείνος τηλεφώνησε στην Πυροσβεστική. Στα επόμενα λεπτά άρχισε να συνειδητοποιεί ότι μέσα στο καμένο αυτοκίνητο βρισκόταν ο άνδρας της.

Η Βίκυ Μέντζου απόρησε με τη μαρτυρία κατοίκου της περιοχής που της μετέφερε η Αγγελική Νικολούλη και την ήθελε να παρακολουθεί ψύχραιμη το αυτοκίνητο να καίγεται. Ανακαλώντας στη μνήμη της όλα όσα έγιναν την ημέρα της τραγωδίας, είπε με βεβαιότητα πως τίποτα στη συμπεριφορά του άνδρα της δεν μαρτυρούσε όσα θα ακολουθούσαν. Ο ίδιος είχε το φόβο ότι κάτι κακό θα του συνέβαινε εκείνο το Πάσχα.

Σε ό,τι αφορά τον οικονομικό εκβιασμό που φέρεται να δεχόταν ο 46χρονος, η γυναίκα εξήγησε ότι μετά τον θάνατό του ανακάλυψε ότι έλειπαν χρήματα, περίπου 100.000 ευρώ. Η Βίκυ Μέντζου θεωρεί ότι ο τραγικός τρόπος με τον οποίο οδηγήθηκε στο θάνατο ο άνδρας της δείχνει εκδίκηση. 

Ζητάει δικαιοσύνη και παρακαλεί ο γιος της να πάρει την απάντηση για τον χαμό του πατέρα του. Να μάθουν την αλήθεια.


«Θέλω να πιστεύω ότι ήταν ατύχημα»
Σε ατύχημα φαίνεται να αποδίδει το τραγικό τέλος του Νίκου Μέντζου η γυναίκα που όπως λέγεται είχε μπει στη ζωή του τα τελευταία δύο χρόνια. Μιλώντας σε συνεργάτη του «Τούνελ», στην πρώτη αποστολή στο Αγρίνιο, εξέφρασε την απορία της για την εμπλοκή της στην υπόθεση τονίζοντας «ότι όσα έγιναν τα γνωρίζουν καλύτερα η σύζυγος του θύματος και το οικογενειακό του περιβάλλον». Η γυναίκα που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως «η πέτρα του σκανδάλου» δεν θυμάται να έχει δει ποτέ τον 46χρονο ταραγμένο ή πιεσμένο. Εντύπωση της είναι ότι ήταν ένας χαλαρός άνθρωπος που δεν είχε εχθρούς. Γι’ αυτό και δεν πιστεύει ότι «κάποιος που τον αγαπούσε θα ήθελε να του αφαιρέσει τη ζωή».

Απαντώντας σε ερώτηση για το μήνυμα που της έστειλε το θύμα το πρωινό του θανάτου του λέγοντας της να προσέχει, δεν έδωσε μία σαφή εξήγηση. Η γυναίκα αυτή διέψευσε ότι είχε πάει στο σπίτι του δασκάλου την Πρωτοχρονιά του 2011 προκαλώντας επεισόδιο.

Αγρίνιο: Τι αποκάλυψε το θύμα σε φιλικό του πρόσωπο
Μια ακόμη σημαντική μαρτυρία έφθασε στο «Τούνελ» για να επιβεβαιώσει την πίεση που βίωνε καθημερινά ο Νίκος Μέντζος. Όπως αποκάλυψε φιλικό άτομο του δασκάλου, στο οποίο ο άτυχος άνδρας εκμυστηρευόταν τα πάντα, ο Νίκος είχε παραδεχθεί ότι διατηρούσε παράνομο δεσμό με μία άλλη γυναίκα. Τον τελευταίο καιρό όμως, τα πράγματα έδειχναν να είχαν ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Δεν ήταν λίγες οι φορές που η γυναίκα αυτή είχε οικονομικές απαιτήσεις πιέζοντας το θύμα να τις εκπληρώσει. 

Όπως είπε ο μάρτυρας, ο Νίκος δεχόταν απειλές. Είχε φθάσει σε τέτοιο σημείο μάλιστα που φοβόταν ακόμη και για το παιδί του. Γι’ αυτό και ήθελε να διακόψει την εξωσυζυγική του σχέση και να δώσει μία ακόμη ευκαιρία στον γάμο του. Ο μάρτυρας, με τον οποίο το θύμα είχε συχνή επαφή, θυμήθηκε ιδιαίτερα περιστατικά. Μία μέρα κάποιοι από αυτούς που τον απειλούσαν τον συνάντησαν στο δρόμο ζητώντας του επίμονα να μάθουν κάτι. 

Τότε ο Νίκος τρομοκρατημένος είπε πως ένιωσε ότι «αυτό ήταν το τέλος του». Ένα άλλο βράδυ όπως του εκμυστηρεύτηκε, ο δάσκαλος γύρισε σπίτι του ανάστατος από τις ύποπτες κινήσεις που είχε δει στον δρόμο του. Όταν ο Νίκος Μέντζος αναφερόταν στη σύζυγό του μιλούσε με τα καλύτερα λόγια. Έλεγε πάντα ότι δεν είχε κανένα παράπονο από εκείνη. Μάλιστα τον τελευταίο καιρό του είχε κάνει δώρο ένα όμορφο ρολόι και ήταν πολύ χαρούμενος και αποφασισμένος να σώσει τον γάμο του.
Όμως δεν πρόλαβε...

«Ο δάσκαλος εκείνο το πρωί πέρασε από εμάς»
Μια μαρτυρία που φωτίζει ένα από τα πολλά σκοτεινά σημεία της υπόθεσης του Νίκου Μέντζου, έφερε στο φως πέντε χρόνια μετά η έρευνα του «Τούνελ». Μια απόδειξη καταστήματος που είχε βρεθεί έξω από το καμένο ΙΧ του θύματος, δεν ανήκε σε κάποιον δράστη όπως αρχικά πίστευαν, αλλά στον ίδιο τον δάσκαλο. Η απόδειξη αφορούσε σε αγορά προϊόντων από συγκεκριμένο κατάστημα σιδηρικών λίγο πριν τις 10 το πρωί της Μ. Πέμπτης.

Το «Τούνελ» επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη, ο οποίος είχε τότε καταθέσει ότι δεν θυμόταν αν ο Νίκος είχε περάσει από το μαγαζί του την μοιραία ημέρα. Ο γιος του όμως που βρισκόταν στο κατάστημα θυμήθηκε τον δάσκαλο γιατί τον γνώριζε και πιθανότατα να αγόρασε σφικτήρες και άλλα υλικά για να δέσει το αρνί του Πάσχα. Είχε αναφέρει αυτήν την πληροφορία στους αστυνομικούς χωρίς όμως αυτοί να το καταγράψουν, βγάζοντας έξω από το «κάδρο» των ερευνών ένα σημαντικό στοιχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: