Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Ναύπακτος: Κραυγή αγωνίας για τις διακομιδές των ασθενών από το Κέντρο Υγείας στο Μεσολόγγι κι όχι στο Ρίο !


Ένα θέμα που εδώ και αρκετά χρόνια απασχολεί την τοπική κοινωνία και έχει ουκ ω λίγες φορές μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των τοπικών μέσων ενημέρωσης, είναι αυτό της διακομιδής των ασθενών από το Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου και όχι σε κάποιο από τα Νοσοκομεία της Πάτρας.

Σημειώνεται πως το Νοσοκομείο Μεσολογγίου απέχει περίπου 40′ από τη Ναύπακτο, ενώ το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο απέχει μόλις 10′. Αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς λοιπόν, τον πολύτιμο χρόνο που χάνεται σε μία διαδρομή χωρίς λογική, που πολλές φορές μετρά απώλειες ανθρώπινων ζωών.

Την άνοιξη του 2015, ένα συγκεκριμένο τραγικό γεγονός έφερε το θέμα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της τοπικής κοινωνίας και το αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσουν σειρές επαφών και συζητήσεων σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, είχαν πραγματοποιηθεί επαφές αντιπροσωπείας της δημοτικής αρχής Ναυπακτίας με τον τότε Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, ενώ και αντιπροσωπείες του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας και των εργαζομένων του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου είχαν συναντηθεί με τον τότε υποδιοικητή.

Το αίτημα όλων κοινό. Να αλλάξει το δρομολόγιο. Πέρα όμως από δεσμεύσεις για επανασχεδιασμό των διακομιδών από την Υγειονομική Περιφέρεια, δεν υπήρξε άλλη επίσημη ενημέρωση.

Με αφορμή την κραυγή αγωνίας συμπολίτη μας μέσα από γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το LepantoMag.gr ανταποκρινόμενο στο αίτημά του, επαναφέρει και πάλι το θέμα. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι ελλείψεις που υπάρχουν στα νοσοκομεία, ας ληφθούν τουλάχιστον αποφάσεις με βάση τη λογική.

Η ανάρτηση που χτυπά και πάλι το καμπανάκι στους αρμοδίους:

Καποια στιγμη σε αυτη την πολη πρεπει να ξυπνησουν ολοι….!!!!!ποσοι πρεπει να πεθανουν πηγαινοντας απο το κεντρο υγειας στο μεσολογγι;;;;;γιατι πρεπει να πανε μια διαδρομη 40 λεπτων οταν σε 7 λεπτα εισαι ριο…στο καλυτερο νοσοκομειο της δυτικης ελλαδος!!!αλλα ασχολουμαστε ολοι (μαζι με μενα)με ολες τις παπαριες και οχι με τα σοβαρα θεματα!!!!ας ξυπνησουμε λοιπον…!!!γιαυτο καλο ειναι να το κοιταξουμε το θεμα πριν ξανακλαιμε ολοι μαζι και λεμε ´´´´ηταν καλος ανθρωπος ή καλο παιδί´´ κ την ατακα ´´´εφυγε αδικά´´´!!!!ΥΓ…παρακαλω το Nafpaktianews to npress to lepantomagazine και οποιο αλλο τοπικο σαιτ να ασχοληθει με το θεμα…οσο γι του υπευθυνους δεν σχολιαζω γιατι και οι προηγουμενοι και αυτοι και ευχομαι οχι οι επομενοι ασχολουνται με τριχες κατσαρες!!!
http://www.lepantomag.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: