Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Παλικάρι ο Παναιτωλικός στα Χανιά 1 - 1 με τον Πλατανιά (φωτο & βίντεο)


Πλατανιάς και Παναιτωλικός ισόπαλοι 1 - 1 σ' ένα σημαντικό ματς για την 23η αγωνιστική, καθώς ο νικητής θα μπορούσε να ελπίζει για την πεντάδα,αλλά...

Ο Παναιτωλικός έπαιζε για μεγάλο διάστημα με 10 παίκτες!


Αν και έπαιζε με δέκα παίκτες από το 51' και βρισκόταν πίσω στο σκορ με το γκολ του Γουνδουλάκη (7'), ο Παναιτωλικός ισοφάρισε με τον Μαρκόβσκι (87') και πήρε βαθμό στα Περιβόλια. Σούπερ ο Κυριακίδης, λάθη από Κουκουλάκη.

Στο 7' ΓΚΟΛ για τον Πλατανιά: Ο Γουνδουλάκης πήρε την μπάλα λίγο κάτω από το κέντρο, κανείς δεν πήγε πάνω του και έφτασε ανενόχλητος λίγο έξω από την περιοχή. Δυνατό συρτό σουτ στην αριστερή γωνία του Κυριακίδη και 1-0!

Στο 87' η ισοφάριση:Ο Παναιτωλικός είχε ανέβει, προσπαθούσε να γεμίσει την περιοχή με στημένα και έφτασε στο 1-1 με την κοντινή κεφαλιά του Μαρκόβσκι σε εκτέλεση φάουλ.

Δείτε ΕΔΩ τα γκολ της αναμέτρησης

Η ανασκόπηση του αγώνα

Ορεξάτες μπήκαν οι δυο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο και με διάθεση να παίξουν επιθετικά. Και αν στο 2' ο Μουνάφο δεν βρήκε στόχο και στο 6' ο Σωτηρίου απέκρουσε εντυπωσιακά το συρτό σουτ του Κάπελ, ο Γουνδουλάκης δεν συγχώρησε ένα λεπτό μετά την παιδική αντίδραση της άμυνας του Παναιτωλικού. Αφού πήρε την μπάλα λίγο κάτω από το κέντρο και είδε ότι κανείς δεν εδέησε να τον μαρκάρει, έφτασε ανενόχλητος λίγο έξω από την περιοχή και με δυνατό δεξί σουτ έκανε το 1-0.

Στο 18', ο Αποστολόπουλος νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Κυριακίδη, ενώ στο 21' οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Αποστολόπουλου με τον Κουκουλάκη να μην δείχνει κάτι και το ριπλέι να μην τον δικαιώνει για την απόφασή του. Στο 28', ο Μιλούνοβιτς έφυγε μόνος του απέναντι από τον Κυριακίδη, αλλά ο βοηθός σήκωσε λανθασμένα τη σημαία για οφσάιντ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και να ψάχνουν το δεύτερο γκολ, όμως έπεσαν πάνω σε έναν εκπληκτικό Κυριακίδη, ο οποίος έκανε σωτήριες επεμβάσεις.

Στο 34ο λεπτό, ο Γουνδουλάκης έβγαλε στον στον Κουλιμπαλί, που σέντραρε συρτά από δεξιά, ο Ράμος χωρίς να βλέπει, πάτησε στον Μιλουτίνοβιτς, εκείνος πλάσαρε, αλλά ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού είπε "όχι".

Στο 40', παραλίγο να γίνει το 1-1 με την πολύ καλή κεφαλιά του Μουνιός, ενώ στις καθυστερήσεις είχαμε νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Πλατανιά για το 2-0, με τον Ράμος να μην καταφέρνει από κοντά να νικήσει τον Κυριακίδη. Όλα ήταν ανοιχτά για το δεύτερο μέρος.

Μόλις στο 51', άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες του αγώνα, όταν ο Μουνιός πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια με δεύτερη κίτρινη κάρτα που δεν φαίνεται να υπάρχει. Αν όμως περίμενε κάποιος ότι εκεί τελείωσε το ματς, διαψεύστηκε πανηγυρικά. Πρώτα, ο Κυριακίδης σταμάτησε την κοντινή κεφαλιά του Ράμος (61'), ενώ ένα λεπτό μετά είχαμε μια φοβερή επέμβαση του Κουλιμπαλί πάνω στον Ρουσκουγιέδα που έβγαινε τετ-α-τετ. Να σημειωθεί ότι στο ημίχρονο ανακοινώθηκε ότι η γυναίκα του άσου του Πλατανιά έφερε στον κόσμο το κοριτσάκι τους.

Ο Πλατανιάς φαινόταν να κάνει συντήρηση και να περιμένει απλά να περάσει ο χρόνος και το πλήρωσε με την ισοφάριση. Στο 87', εκτελέστηκε φάουλ από τα δεξιά, ο Μαρκόβσκι έπιασε την κεφαλιά ανενόχλητος και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σωτηρίου για το 1-1. Ψυχρολουσία στους γηπεδούχους, που δεν περίμεναν με τίποτα αυτή την εξέλιξη. Στις καθυστερήσεις, πρώτα το σουτ του Μενδρινού δεν βρήκε στόχο (91') και στην συνέχεια ο Κυριακίδης απέκρουσε και πάλι προσπάθεια του Ράμος (94').

Η φάση του αγώνα
Το εκπληκτικό τάκλιν του Κουλιμπαλί στο 62ο λεπτό σε μια προσπάθεια να βγει τετ-α-τετ ο Ρουσκουγιέδα. Ο άσος του Πλατανιά, ο οποίος ενημερώθηκε στο ημίχρονο ότι έγινε πατέρας, έκοψε εντυπωσιακά τον αντίπαλό του. Αν μη τι άλλο, ήταν το highlight του σε μια πολύ καλή εμφάνιση.

Ο διαιτητής

Είχε αρκετά προβλήματα η διαιτησία του Κουκουλάκη. Κατ' αρχάς, ελέγχεται για το χέρι του Αποστολόπουλου στο 21ο λεπτό, ενώ στο 28' κόπηκε λανθασμένα ως οφσάιντ ο Μιλούνοβιτς σε τετ-α-τετ με τον Κυριακίδη. Στην δεύτερη κίτρινη του Μουνιός στο 51', φαίνεται να κόβει καθαρά την μπάλα ο παίκτης του Παναιτωλικού.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης
Ο Κυριακίδης ήταν αναμφίβολα ο κορυφαίος του αγώνα και έκανε εκπληκτικές επεμβάσεις, κρατώντας όρθια την ομάδα του στα "Περιβόλια". Σε πολλές περιπτώσεις, ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού έμοιαζε ανίκητος και δικαίως παίρνει τον τίτλο του MVP.

Μας άρεσε
Το γεγονός ότι ο Παναιτωλικός δεν τα παράτησε μετά την άδικη αποβολή του Μουνιός, πάλεψε και στο τέλος δικαιώθηκε, παίρνοντας έναν υπερπολύτιμο πόντο. Η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη εδώ και καιρό δεν θυμίζει σε τίποτα αυτό που βλέπαμε επί Πόντες. Αναμφίβολα, είναι δικό του έργο αυτό.

Δεν μας άρεσε
Ο Πλατανιάς του πρώτου μέρους ήταν εξαιρετικός και είχε πολλές φάσεις, αλλά μετά την αποβολή του Μουνιός έμοιαζε να κάνει περισσότερο... συντήρηση και το πλήρωσε. Δεν χειρίστηκε καλά το υπέρ της προβάδισμα η ομάδα του Γιώργου Παράσχου.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Σκαρντοβέλι, Σελίν (19' Δημήτρης), Μπανανά, Γκνιάτιτς, Μουνάφο, Γουνδουλάκης, Αποστολόπουλος (79' Ανγκούλο), Μιλούνοβιτς (65' Μενδρινός), Ράμος.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Ματζουράκης): Κυριακίδης, Κουτρομάνος, Κέβιν, Κούσας, Παπάζογλου, Μάκος, Πάουλο, Ρουσκουγιέδα (63' Κέσιο), Κάπελ (76' Βασιλούδης), Μουνιός, Μαρκόβσκι.

http://www.sport24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: