Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016

Κλείνουν επ' αόριστον το Μπράλο οι αγρότες! - Σκέφτονται να κλείσουν και την εναλλακτική διαδρομή στα Τέμπη!

Τι γίνεται σε Αιτωλοακαρνανία,Αχαΐα και Ηλεία

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους είναι οι αγρότες της Φθιώτιδας, οι οποίοι αναμένεται να κλείσουν και πάλι τον κόμβο του Μπραλου, στις 17:00 το απόγευμα!

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο αποκλεισμός ξεκινάει με το σκεπτικό να είναι... επ' αόριστον!

Θυμίζουμε ότι ο κόμβος του Μπράλου είναι ένα σημαντικό σημείο, το οποίο με τον αποκλεισμό του στην ουσία "κόβεται" η Ελλάδα στα δύο!

Χθες, λίγο έλειψε να γίνει θερμό επεισόδιο, όταν ταλαιπωρημένοι οδηγοί φορτηγών, ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους αγρότες, οι οποίοι αναγκάστηκαν τελικά να ανοίξουν το δρόμο.

Τέμπη: Θα κλείσει και η εναλλακτική διαδρομή;
Το "σχοινί" όμως τραβούν και οι αγρότες στα Τέμπη, τα οποία παραμένουν κλειστά για 4η ημέρα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δελτίο της ΕΡΤ, οι αγρότες αναμένεται να συνεχίσουν την κινητοποίησή τους τουλάχιστον μέχρι να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό ενώ υπάρχουν σκέψεις να αποκλείσουν και την εναλλακτική διαδρομής, στο ύψος του Στομίου!

Αγρότες της δυτικής Ελλάδας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις με αποκλεισμούς εθνικών οδών σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της δυτικής Ελλάδας, με αποκλεισμούς εθνικών οδών, σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία. Ειδικότερα, αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας έχουν αποκλείσει την εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου...

Όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου Κώστας Πουρνάρας, «ανοίγουμε για λίγες ώρες κάθε πρωί τον δρόμο, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση και κυρίως για να περάσουν φορτηγά που μεταφέρουν υγειονομικό υλικό».Επίσης, αγρότες από την ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου, αναμένεται να κλείσουν από τις 17:00 έως και τις 20:00, την εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στη γέφυρα του ποταμού Ευήνου.

Στη Αχαΐα, αγρότες έχουν αποκλείσει την εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας και σύμφωνα με όσα είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Νίκος Ζαφειρόπουλος, ο αποκλεισμός θα διαρκέσει έως τις 10 το βράδυ. Ακόμη, αγρότες της Αιγιάλειας θα κλείσουν από τις 7 το βράδυ και για τρεις ώρες, την εθνική οδό Πατρών - Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου.

Στην Ηλεία, αγρότες έχουν αποκλείσει την εθνική οδό Πατρών - Πύργου στον κόμβο του Κουρτεσίου και όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Ανδρέας Τσουκαλάς, ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός έως και τις 6 το απόγευμα. Σε ότι αφορά το μέλλον των κινητοποιήσεων, ο Ανδρέας Τσουκαλάς είπε: «αναμένουμε το αποτέλεσμα της συνάντησης που θα έχει ο πρωθυπουργός με εκπροσώπους από τα μπλόκα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: