Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Live η συνάντηση Τσίπρα-Αγροτών στο Μαξίμου - Ούτε τα μισά μπλόκα παρόντα (φωτο & βίντεο)


- Για τις 12.00 έχει προγραμματισθεί το ραντεβού Τσίπρα - αγροτών - Τι θα προτείνει στους αγρότες ο πρωθυπουργός
- Φρούριο η Ηρώδου Αττικού - Ασφάλεια μέχρι και στον Εθνικό Κήπο - Άρχισαν να φτάνουν οι πρώτοι!
- Αμετακίνητοι στις απόψεις τους οι αγρότες της Νίκαιας, επιμένουν ότι δεν θα πάνε στο σημερινό ραντεβού


Καλή σας ημέρα. Το newsit.gr θα σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλα όσα θα γίνουν στην σημερινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με εκπροσώπους των αγροτών - όχι από όλα τα μπλόκα.

Ξεπεράστηκαν τελικώς οι επιφυλάξεις και οι αμφισβητήσεις και θα καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου με τον πρωθυπουργό οι εκπρόσωποι των αγροτών από τα μπλόκα των Τεμπών και των Μικροθηβών, καθώς και οι εκπρόσωποι άλλων 38 μπλόκων που συμπαρατάσσονται μαζί τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
   Δείτε φωτο απο τους "αποκλεισμένους" αγρότες ψηλά στην Ηρώδου Αττικού
  Καταγγελίες για "μαγείρεμα" των ονομάτων που θα παραστούν στην συνάντηση
Εκπρόσωποι του μπλόκου των Μικροθηβών ήδη έχουν περάσει το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου. Ωστόσο, ψηλά στην Ηρώδου Αττικού βρίσκονται αγρότες που δεν τους επετράπη η είσοδος γιατί δεν ήταν στην λίστα. 
Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο Φάνης Τραγάκης, μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής έκανε λόγο για "μαγείρεμα" των ονομάτων την τελευταία στιγμή και αποκλεισμό αγροτών με κομματικά κριτήρια!
  Έφτασαν οι πρώτοι

  Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση θα καταθέσει συνολικό σχέδιο για την προστασία του αγροτικού εισοδήματος
Η κυβέρνηση θα καταθέσει συνολικό σχέδιο για την προστασία του αγροτικού εισοδήματος και την ενίσχυση του αγροτικού χώρου, δήλωσε πριν λίγο στο ραδιοσταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ "Πρακτορείο FM" και στο δημοσιογράφο Νίκο Ρούμπο, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σημειώνοντας ότι στη σημερινή συνάντηση θα εκπροσωπηθεί η πλειοψηφία του αγροτικού κινήματος και των μπλόκων.

   Η κ. Γεροβασίλη εξέφρασε την πεποίθηση πως θα γίνει ένας γόνιμος και ειλικρινής διάλογος, που θα λαμβάνει υπόψη του το πλαίσιο που μπορεί να κινηθούν οι προτάσεις της κυβέρνησης, ενώ τόνισε ότι στην καρδιά της κυβερνητικής πολιτικής βρίσκεται η παραγωγική ανασυγρκότηση της χώρας. Ερωτηθείσα, δε, για το ενδεχόμενο ξεχωριστής συνάντησης με εκπροσώπους αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας, η κυβερνητική εκπρόσωπος, αφού ανέφερε ότι "δεν έχει φτάσει τέτοιο αίτημα" στο Μέγαρο Μαξίμου, επανέλαβε πως οποιοσδήποτε εκπροσωπεί μια συλλογικότητα ή μπλόκο είναι ευσπρόσδεκτος στον διάλογο ακόμη και την τελευταία στιγμή.

  Δείτε την άφιξη των πρώτν εκπροσώπων των αγροτών




  Έφτασαν οι πρώτοι!
Νωρίτερα από το ραντεβού έφτασαν στο Μαξίμου κάποιοι εκπρόσωποι των αγροτών
  Οι άλλοι συνεχίζουν τα μπλόκα!
 Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν και σήμερα οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στη Δυτική Μακεδονία και το Αμύνταιο, περιμένοντας νεότερα από το Μέγαρο Μαξίμου, σχετικά με το αίτημα της Νίκαιας (69 μπλόκα), για συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό αύριο (Τρίτη).
   Στο πλαίσιο αυτό, το σημερινό πρόγραμμα κινητοποιήσεων στη Δυτική Μακεδονία, που αριθμεί εννέα μπλόκα, είναι σύμφωνα με τον συντονιστή των οκτώ εξ αυτών, Δημήτρη Μόσχο το εξής:
   - Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία (24ωρος αποκλεισμός από τις 11 το πρωί) και Νίκης με την πΓΔΜ (12ωρος αποκλεισμός από τις 11 το πρωί). Τονίζεται ότι όταν δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο, οι επικεφαλής των μπλόκων δίνουν «ελευθέρας» για εκτόνωση της κατάστασης, αλλά κυρίως για την αποφυγή της ταλαιπωρίας των αυτοκινητιστών.
   - Γρεβενά-πρώτη έξοδος προς την Εγνατία Οδό με κατεύθυνση τα Ιωάννινα 12:00-16:00 και στα δύο ρεύματα και οι παρακαμπτήριοι.
   - Νεάπολη Τσοτυλίου (14:00-19:00).
   - Στο 'Αργος Ορεστικό κάθετα στην Εγνατία, στον δρόμο προς Καστοριά, 9:00-18:00 αποκλεισμός και σε Αγία Κυριακή και Δεσκάτη 09:00 -18:00.
   - Στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης σήμερα θα γίνει αποκλεισμός 12:00-13:00, ενώ επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο μπλόκο αποτελεί και το μοναδικό από την Δυτική Μακεδονία που παραμένει στους κόλπους της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων.
   Σε τέταρτο 24ωρο αποκλεισμό προχωρούν και σήμερα οι συμμετέχοντες στο μπλόκο που έχουν στήσει στον κόμβο Αντιγόνου στο Αμύνταιο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Έδεσσας, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής, Διαμάντω Κρητικού.
   Υπενθυμίζεται ότι δύναμη του συγκεκριμένου μπλόκου βρίσκεται στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, «προκειμένου να συμπαρασταθούμε στον αγώνα των συναδέλφων μας».
  Ανοικτά τα Τέμπη
   Στην κυκλοφορία δόθηκε η κοιλάδα των Τεμπών καθώς οι αγρότες του εκεί μπλόκου, σε ένδειξη καλής θέλησης για την αναμενόμενη συνάντηση σήμερα το μεσημέρι με τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, αποφάσισαν να άρουν τον αποκλεισμό της.
  Ούτε τα μισά μπλόκα
Ξεπεράστηκαν τελικώς οι επιφυλάξεις και οι αμφισβητήσεις και θα καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου με τον πρωθυπουργό οι εκπρόσωποι των αγροτών από τα μπλόκα των Τεμπών και των Μικροθηβών, καθώς και οι εκπρόσωποι άλλων 38 μπλόκων που συμπαρατάσσονται μαζί τους.

Αυτά δήλωσαν προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι εκπρόσωποι των αγροτών από τα Τέμπη Παναγιώτης Καλογιάννης και από τις Μικροθήβες Χρήστος Μάντσιος, που θα συμμετάσχουν στο τραπέζι του διαλόγου.
Το πρόβλημα της εμπλοκής παρακάμφθηκε από τη στιγμή που δόθηκαν διευκρινίσεις από το Μέγαρο Μαξίμου, για το ποιοι θα είναι οι συμμετέχοντες στο τραπέζι των διαβουλεύσεων, αφού υπήρχαν ενστάσεις από Τέμπη και Μικροθήβες, καθώς δεν ήθελαν να καθίσουν και με εκπροσώπους από άλλους φορείς που τους θεωρούν μη αγρότες, δεν ανήκουν στον πρωτογενή τομέα παραγωγής και δεν έχουν βγει στα μπλόκα.
Ηδη, από χθες το βράδυ, σε ένδειξη "καλής θέλησης" οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών άνοιξαν την εθνική οδό και η κίνηση γίνεται απρόσκοπτα. Το ίδιο έκαναν οι αγρότες και στο μπλόκο των Μικροθηβών στον αυτοκινητόδρομο Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: