Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016

LIVE λεπτό προς λεπτό η κάθοδος των Αγροτών στην Αθήνα - Επεισόδια στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (φωτο & βίντεο)


- Νωρίτερα: Οι κρητικοί αγρότες πήραν στο κυνήγι διμοιρία των ΜΑΤ
- Τα αίματα άναψαν όταν οι αγρότες της Κρήτης έμαθαν ότι η αστυνομία δεν επέτρεπε να φτάσει στο υπουργείο φορτηγό με ντομάτες που ήθελαν να μοιράσουν στον κόσμο
- Χιλιάδες οι αγρότες της Κρήτης έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

- Πέταξαν ντομάτες και άναψαν καπνογόνα
- Φρούριο το κέντρο της Αθήνας με χιλιάδες αστυνομικούς επί ποδός

- Μπλόκα παντού από την τροχαία και έλεγχοι ακόμη και στις καρότσες φορτηγών για κρυμμένα τρακτέρ
- Έκοψαν τα τρακτέρ στον Ισθμό οι αστυνομικοί, θα κάνουμε αλλού κινητοποίηση λένε οι αγρότες
- Καθ' οδόν προς την Αθήνα 20 τρακτέρ που ξεκίνησαν στις 04:00 από τη Νίκαια
- Κλείνουν σταδιακά όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας


Οι αγρότες είναι εδώ. Δίνουν δυναμικό παρόν από τα ξημερώματα στην Αθήνα. Η απόβαση ξεκίνησε από το λιμάνι του Πειραιά με περισσότερους από 2.500 αγρότες από την Κρήτη να φτάνουν πρώτοι στην Πρωτεύουσα. Ήδη οι πρώτοι αγρότες έχουν φτάσει κοντά στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το οποίο θυμίζει φρούριο λόγω της συγκέντρωσης μεγάλης αστυνομικής δύναμης.

Οι αγρότες από την Κρήτη “έπλεξαν” τις “κατσούνες” τους, τις μαγκούρες τους και κινήθηκαν προς τη δύναμη των ΜΑΤ.Οι αγρότες διευκρίνισαν ότι δεν θέλουν να προκαλέσουν επεισόδια και κάλεσαν και τους αστυνομικούς να κάνουν το ίδιο, λέγοντας ότι θέλουν να προχωρήσουν σε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας με κατάληψη μόνο της εισόδου του κτηρίου.

"Μέχρι τα σκαλοπάτια θα πάμε", είπαν χαρακτηριστικά στον επικεφαλής Αστυνομικό. "Θα μείνουμε δύο ώρες και θα φύγουμε. Δεν θα μπούμε καν στο κτήριο", είπαν, ζητώντας χαρακτηριστικά από τους αστυνομικούς αν θέλουν να δημιουργήσουν κλοιό εντός του κτηρίου.

Τα αίματα άναψαν πριν από λίγο έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης όπου είναι συγκεντρωμένοι αγρότες από την Κρήτη με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια. Οι αγρότες άρχισαν να πετούν πέτρες κατά των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια καθώς επιχείρησαν να εισβάλουν στο κτίριο του υπουργείου. Τα ΜΑΤ απάντησαν με χρήση δακρυγόνων.

Αρκετοί ήταν οι αγρότες που με τις κατσούνες τους χτύπησαν τις ασπίδες των ΜΑΤ, άλλοι αναποδογύρισαν ζαρντινιέρες και κάδους, ένω έβαλαν και φωτιά σε έναν από αυτούς!

Δείτε τη στιγμή της έντασης!


Μετά τα επεισόδια που προηγήθηκαν, οι αστυνομικοί προσήγαγαν τουλάχιστον τρεις αγρότες. Τους πέρασαν χειροπέδες και τον έναν τον έβαλαν να καθίσει σε μια... καρέκλα. "Δεν είμαι εγκληματίας" φώναζε ένας από τους προσαχθέντες!

Η ένταση δεν σταματά και τα επεισόδια είναι συνεχή έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν προκληθεί απίστευτες καταστροφές στο κτίριο του υπουργείου και έχουν σπάσει σχεδόν όλα τα τζάμια!

"Το υπουργείο είναι δικό μας" ακούγεται να φωνάζει ένας άνδρας!

ΔΕΙΤΕ VIDEO


ΔΕΙΤΕ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: