Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Ο Πανιώνιος νίκησε 2 - 0 τον Παναιτωλικό και βλέπει Ευρώπη (φωτο & βίντεο)


Ο Πανιώνιος εκμεταλλεύτηκε απόλυτα το αριθμητικό του πλεονέκτημα μετά το 52' (αποβολή Ρουσκουγιέδα) και με σκόρερ τους Ανσαριφάρντ (64') και Καραμάνο (70'), έφτασε στην επικράτηση με σκορ 2-0 επί του Παναιτωλικού.


Στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης έπεσε η αυλαία της 21ης αγωνιστικής, εκεί όπου ο Πανιώνιος υποδέχθηκε τον Παναιτωλικό και κατάφερε να πάρει ένα τρίποντο που τον έβαλε για τα καλά στην διεκδίκηση μιας θέσης για τα play offs της Super League.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο, με τον Πανιώνιο να έχει πιο δυνατή εκκίνηση και τον Παναιτωλικό να ισορροπεί για τα καλά μετά το 15'. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες δίχως τέρματα, ωστόσο με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου η αποβολή του Ρουσκουγιέδα έφερε ανισορροπία στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Πανιώνιος εκμεταλλεύθηκε τα νέα δεδομένα και το πλεονέκτημα που απέκτησε έναντι των αντιπάλων του, με τον Ανσαριφάρντ στο 64' να δίνει το προβάδισμα στους "κυανέρυθρους" και τον Καραμάνο έξι λεπτά αργότερα να "κλειδώνει" τη νίκη για την ομάδα του Ουζουνίδη.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν ανεπανάληπτη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο (15') να προηγηθούν στο σκορ, αλλά ο Μάρκοβιτς έχασε μάλλον την ευκαιρία της χρονιάς.(δείτε εδώ)

Ορεξάτος μπήκε στο ματς ο Πανιώνιος, με σκοπό να αιφνιδιάσει τον Παναιτωλικό και στο ιδανικό σενάριο να βρει ένα γρήγορο τέρμα που θα του δώσει το πάνω στο χέρι στο ματς. Μόλις στο 2ο λεπτό οι "κυανέρυθροι" είχαν μια καλή στιγμή με τον Μασούρα, όμως ο Μύγας κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα.

Ο Παναιτωλικός είχε προβλήματα στο πρώτο δεκάλεπτο. Του έλειπε η συνοχή, οι γραμμές είχαν αποστάσεις και τα λάθη ήταν πολλά στην κυκλοφορία της μπάλας. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που σπατάλησαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς.

Και τι ευκαιρία... Ο Κάπελ από δεξιά έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο Μαρκόφσκι (έστω από οριακή θέση) από το μισό μέτρο έστειλε την μπάλα άουτ σε κενή εστία! Ήταν και άτυχος ο στράικερ του Παναιτωλικού, καθώς πριν πλασάρει η μπάλα έκανε ένα μικρό γκελ και σηκώθηκε από το χόρτο.

Ο ρυθμός μετά το πρώτο τέταρτο σταδιακά έπεσε, εξέλιξη που μάλλον βόλευε τους φιλοξενούμενους, που μετά από μισή ώρα αγώνα είχαν ισορροπήσει για τα καλά, έχοντας και την κατοχή της μπάλας (45%-55%).

Ο Πανιώνιος έκανε ξανά αισθητή την παρουσία του επιθετικά στο 37ο λεπτό, όταν μετά από γύρισμα του Βλάχου στο ύψος του πέναλτι, ο Μπακασέτας έδωσε στη μπάλα τροχιά προς τα δίχτυα αλλά ο Κυριακίδης με εξαιρετική επέμβαση κράτησε απαραβίαστη την εστία του. Με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, οι δύο ομάδες κατευθύνθηκαν στα αποδυτήρια ισόπαλες δίχως τέρματα.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Τασουλής ενήργησε σωτήρια σε μια κόντρα επίθεση του Παναιτωλικού με τον Κλέσιο και στο 52ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες στο γήπεδο. Ο Ρουσκουγιέδα ανέτρεψε τον Μπαργκάν πριν μπει στην περιοχή και είδε την δεύτερη κίτρινη από τον Αρετόπουλο, με συνέπεια την αποβολή του.


Ο Πανιώνιος εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό του πλεονέκτημα, έκλεισε τον Παναιτωλικό στα καρέ του αλλά δυσκολευόταν να βγάλει καθαρή φάση. Τη λύση έδωσε ο Ανσαριφάρντ, που στο 60' αντικατέστησε τον Μπαργκάν. Τέσσερα λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς, είπε "ευχαριστώ" στην ασίστ του Μπακασέτα και πλάσαρε έξοχα τον Κυριακίδη για το 1-0!

Πέντε λεπτά αργότερα ο Πάουλο εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ αλλά ο Διούδης έδιωξε πέφτοντας στην δεξιά του γωνία.

Οι τίτλοι τέλους στο ματς μπήκαν στο 70', όταν μετά από σέντρα του Τασουλή, ο Καραμάνος με καρφωτή κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια στον Κυριακίδη και δίνοντας αέρα δύο τερμάτων στους "κυανέρυθρους".

Μέχρι το τέλος τίποτα δεν άλλαξε, καθώς ούτε ο Πανιώνιος βρήκε τρίτο τέρμα στο ματς, ούτε ο Παναιτωλικός κατάφερε να μειώσει. Με αυτή τη νίκη τους οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στην 5η θέση της βαθμολογίας, μπαίνοντας ξανά σε τροχιά play offs.





Ο Γιάννης Ματζουράκης για 7η φορά δεν μπόρεσε να νικήσει τον μαθητή του Μαρίνο Ουζουνίδη

Πανιώνιος (Ουζουνίδης): Διούδης, Βλάχος, Κόρμπος, Οικονόμου, Τασουλής, Σιώπης, Τζανδάρης, Μπαργκάν (60' Ανσαριφάρντ), Μασούρας (80' Χαλκιαδάκης), Μπακασέτας (85' Καθάριος), Καραμάνος.

Παναιτωλικός (Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Μάκος, Κέβιν, Μάρκος Πάουλο, Ρουσκουγιέδα, Ουάρντα, Κλέσιο (66' Κουτρομάνος), Κάπελ (81' Μουνιόθ), Μαρκόβσκι (76' Βασιλείου).
το ρεπορτάζ από το sport24.gr/
http://zeidoron.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: