Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Συγκίνηση για τον αείμνηστο Μιχάλη Κούση στη «Γιορτή του Αθλητή» (φωτο)


Ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, στο κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδος η καθιερωμένη «Γιορτή του Αθλητή» που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Αγρίνιο, το προηγούμενο βράδυ της διεξαγωγής του Ημιμαραθωνίου «Μιχάλης Κούσης», όπου βραβεύονται αθλητές και αθλητικά σωματεία της περιοχής για την προσφορά τους.


«Ο αγώνας αυτός φέτος ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ο αριθμός των συμμετεχόντων για αύριο(σήμερα Κυριακή 28/2), είναι εξωπραγματικός για τα δεδομένα του αγώνα. Μιλάμε για 650 περίπου συμμετέχοντες και 900 παιδιά. Είναι ο αγώνας του τόπου μας, ένας αγώνας αντάξιος της μνήμης του μεγάλου μας μαραθωνοδρόμου, του Μιχάλη Κούση», είπε μεταξύ άλλων κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Αγρινίου,Γεώργιος Παπαναστασίου.

Στη συνέχεια ο αρμόδιος αντιδήμαρχος σε θέματα αθλητισμού κ. Νίκος Γκρίζης ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες αλλά και την οικογένεια του Μιχάλη Κούση που παρακολούθησε την εκδήλωση. «Συγχωρέστε μας τις όποιες ατέλειες και λάθη , είμαστε εδώ για να γινόμαστε κάθε χρόνο καλύτεροι», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γκρίζης.

Συγκεκριμένα παρευρέθησαν η αδερφή του Μιχάλη Κούση καθώς και ο αδερφός του Κώστας, που επίσης υπήρξε σπουδαίος αθλητής κατά το παρελθόν και μύησε τον Μιχάλη στον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό , ενώ για πρώτη φορά στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο γιός του Μιχάλη Κούση, Θανάσης.

Την εκδήλωση παρακολούθησε και ο προπονητής του Μιχάλη Κούση, κ. Γρηγόρης Μπενέκας ο οποίος και βραβεύθηκε για την προσφορά του από τον αδερφό του Μιχάλη Κούση , Κώστα.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που έπαιξε ένα βίντεο κατά το οποίο μιλούσε ο Μιχάλης Κούσης, την περίοδο που βρίσκονταν στο απόγειο των αθλητικών του επιτυχιών. 

Ο αδικοχαμένος μεγάλος αθλητής περιέγραφε τότε πόση δυσαρέσκεια ένιωθε που δεν υπάρχουν υποδομές για τους αθλητές στην Ελλάδα και καμία μέριμνα για αυτούς από το κράτος.

Η οικογένειά του με δάκρυα στα μάτια παρακολούθησε το βίντεο όπου ο μεγάλος μαραθωνοδρόμος έλεγε τότε πόσο ευχαριστεί τον αδερφό του, Κώστα, για το ότι του έδειξε το μονοπάτι για τον αθλητισμό και την καριέρα που ακολούθησε.

Ο σχολιασμός του Διονύση Μπαρμπαρούτση που ανέλαβε και φέτος τον συντονισμό της εκδήλωσης ήταν, όπως είναι λογικό, γύρω από το πόσο αυτή η κατάσταση δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν έχει αλλάξει.

Δείτε περισσότερο φωτορεπορτάζ από τη «Γιορτή του Αθλητή» με τις βραβεύσεις αθλητών και προπονητών στο http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: