Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Και η Έλλη Στάη στη λίστα της UBS με τους εκατομμυριούχους πολιτικούς και... ανέργους!


Από τους οικονομικούς εισαγγελείς κλήθηκε η Έλλη Στάη προκειμένου να δικαιολογήσει κατάθεση 2,5 εκατομμυρίων ευρώ στην ελβετική τράπεζα UBS, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα «Espresso».


Το δημοσίευμα της «Espresso» αναφέρει πως η γνωστή δημοσιογράφος, Έλλη Στάη, προσήλθε στους οικονομικούς εισαγγελείς για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την κατάθεσή της ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ στην ελβετική τράπεζα UBS και αφορά τη «λίστα Μπόργιανς».

Η δημοσιογράφος φέρεται να πήρε προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για τα στοιχεία της δικογραφίας και στη συνέχεια να δώσει τις απαντήσεις της στους εισαγγελείς. Σε περίπτωση που δεν καταφέρει να δικαιολογήσει το συγκεκριμένο ποσό, τότε θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο.

Παράλληλα οι οικονομικοί εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση έχουν βρει στις λίστες περίπου 10 πολιτικά πρόσωπα, εν ενεργεία και μη, αν και μέχρι τώρα κανείς τους δεν έχει λάβει την κλήση για να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Εκτός από τα πολιτικά πρόσωπα, έχει εντοπιστεί και κατάθεση ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία φέρεται να ανήκει σε γνωστό επιχειρηματία, ενώ ζευγάρι ανεπάγγελτων φέρεται να διατηρούσε λογαριασμό που έφτανε τα 25 εκατομμύρια ευρώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: