Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Στον Εισαγγελέα ο μητροκτόνος - Τι λέει ο δικηγόρος του (βίντεο)


H μητροκτονία της Παραβόλας έχει σοκάρει την αιτωλοακαρνανική κοινωνία που αναζητά τα «γιατί» του στυγερού εγκλήματος. Στην μικρή τοπική κοινωνία μπορεί να διακινούνται επιμέρους πληροφορίες ωστόσο αναμένεται και η επίσημη ενημέρωση από τις αστυνομικές αρχές.

Ο 22χρονος σκότωσε την 44χρονη μητέρα του στις 19.15 χθες Δευτέρα με τρεις μαχαιριές που την τραυμάτισαν θανάσιμα μεταξύ κοιλιακής χώρας και θώρακα. Το έγκλημα έγινε με μαχαίρι που άρπαξε από την κουζίνα μήκους 28 εκατοστών και 16 η λάμα.

Ο 22χρονος έφθασε το απόγευμα στο σπίτι του όντας υπό την επήρεια του αλκοόλ . Ο οικογενειακός καυγάς αρχικώς ξεκίνησε μεταξύ του ιδίου και του 18χρονου αδερφού του (που τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Νοσοκομείο Αγρινίου).

Η μητέρα του επιχείρησε να χωρίσει τα αδέλφια με αποτέλεσμα να κατευθυνθεί σε αυτήν η μανία του 22χρονου που ήταν σε κατάσταση αμόκ.

Μετά το φονικό έσπευσε να εξαφανιστεί μέχρι που εντοπίστηκε και συνελήφθη 50 λεπτά αργότερα από τους αστυνομικούς. Σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν είχε επίγνωση του γεγονότος πως προκάλεσε τον θάνατο της μητέρας του, πιστεύοντας πως την τραυμάτισε άλλα όχι θανάσιμα.

Tην ώρα του συμβάντος ο πατέρας απουσίαζε στο Αγρίνιο και μάλιστα φέρεται να δέχθηκε τηλεφώνημα από τον μητροκτόνο γιο του που ρωτούσε για την κατάσταση της μητέρας του.

Ο 22χρονος οδηγήθηκε σήμερα στις 12.30 στον Εισαγγελέα Αγρινίου με τη δικογραφία σε βάρος του να περιλαμβάνει κατηγορία για ανθρωποκτονία, πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράνομη οπλοχρησία. Αναμένεται φυσικά να πάρει προθεσμία για να απολογηθεί.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Παντελή Βαμβακά που ανέλαβε την υπεράσπιση του, ο 22χρονος τελούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και πλέον βρίσκεται σε κάκιστη ψυχολογική κατάσταση ενώ δεν είναι σε θέση να θυμηθεί πως ακριβώς συνέβη η τραγωδία. Έκανε μάλιστα λόγο για πολύπλοκη υπόθεση και πως δεν υπήρχε πρόθεση για την ανθρωποκτονία.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια οικογενειακή τραγωδία που όμοια της διαδραματίστηκε και προ τριετίας στο Αγρίνιο.

Συγγενείς και φίλοι συμπαρίστανται στην οικογένεια ενώ χαρακτηριστικό είναι πως ο 18χρονος γιος λίγα λεπτά μετά το φονικό ανήρτησε στο facebook τη φράση “μου λείπεις”…

Δείτε τι αναφέρει ο δικηγόρος Παντελής Βαμβακάς


http://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: