Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

Παναιτωλικός: Νέα κόντρα οργανωμένων - ΠΑΕ με αφορμή το νέο έμβλημα


Το νέο έμβλημα που παρουσίασαν από κοινού ΠΑΕ και Ερασιτέχνης Παναιτωλικός δεν διεκδικεί δάφνες φιλοτεχνίας, αλλά δεν παύει να είναι απλά ένα έμβλημα. 

Εντούτοις οι οργανωμένοι φίλαθλοι του Σ.Φ.ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ
ΑΘΗΝΩΝ GUERREROS, με ανακοίνωση, προβάλλουν όχι μόνο ενστάσεις αλλά και δρυμεία κριτική για τις τακτικές της Διοίκησης σε θέματα «ταυτότητας» και ιστορίας τοιυ συλλόγου. 

Είναι δε εμφανές ότι το νέο έμβλημα αποτελεί αφορμή για μια ευρύτερη διαφοροποίηση των GUERREROS από την ΠΑΕ και τα «σκάγια» παίρνουν ταυτόχρονα τον Ερασιτέχνη, ο οποίος συναίνεσε στο συγκεκριμένο έμβλημα και στον τρόπο που επιλέχθηκε.

Η ΠΑΕ Παναιτωλικός «απάντησε» άμεσα στην ανακοίνωση των GUERREROS με ανάρτησή της στην επίσημη σελίδα της στο facebook, αν και αναφέρεται γενικά στα όσα ακούστηκαν για το νέο σήμα της ομάδας. Πιθανόν να «εισέπραξε» ενστάσεις κι από άλλες πλευρές…

Πάντως είναι αισθητό πως ο επίσημος Παναιτωλικός,που αποφεύγει την κατά μέτωπο σύγκρουση με τους GUERREROS (εξ ου και η απάντηση μόνο στο facebook, αλλά όχι στην επίσημη ιστοσελίδα), δεν εξηγεί επαρκώς τα του εμβλήματος και σε ορισμένα σημεία το ύφος είναι απολογητικό…

Η ανακοίνωση των GUERREROS:
Παρουσιάστηκε λοιπόν το νέο σήμα της ομάδας το οποίο ιστορικά αλλά και αισθητικά είναι απαράδεκτο.

Είναι γνωστό πως εδώ και καιρό συντελείται η πλήρης αποϊδεολογικοποίηση της ομάδας. Σβήνοντας κανείς ένα κομμάτι από το παρελθόν, είναι σαν να σβήνει και ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον.

Δυστυχώς αυτοί που εμπνεύστηκαν την αλλαγή του συμβόλου λησμονούν πως οι σύλλογοι δημιουργούν την ίδια τους την ιστορία, όχι όπως τους αρέσει για εμπορικούς λόγους, όχι μέσα σε συνθήκες που οι ίδιοι βαπτίζουν μοντέρνες, μα μέσα σε συνθήκες που είναι δοσμένες και που κληροδοτήθηκαν από το παρελθόν.

Δυστυχώς κάποιοι θέλουν να ξαναγράψουν την ιστορία και να μας πείσουν πως ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ δεν ιδρύθηκε το 1926 αλλά το 2005. Ματαιοπονούν….

Χωρίς να υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος τα τελευταία χρόνια είδαμε συχνά να γίνονται αλλαγές στο σήμα της ομάδας , να γράφονται 10 διαφορετικοί ύμνοι και να γίνεται συστηματική υποτίμηση σημαντικών ιστορικών περιόδων της ομάδας.

Δημιουργήθηκαν δηλαδή όλες οι συνθήκες ώστε σήμερα ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ να φαντάζει κάτι ξένο , απόμακρο και αποστειρωμένο. Γι αυτό άλλωστε παρατηρούμε την απομάκρυνση σημαντικότατης μερίδας φιλάθλων και οπαδών από το γήπεδο που δεν έχει καμία σχέση με το »κλουβί» των προηγούμενων δεκαετιών σε μαζικότητα και κυανοκίτρινο πάθος.

Δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι μπορεί να προβληματίσουν αυτά που λέμε τη ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ.Ακόμη και ο τρόπος που πάρθηκε η απόφαση για αλλαγή σήματος μαρτυράει τις προθέσεις. Το σήμα για μια ομάδα είναι τόσο σπουδαίο ζήτημα που δε μπορεί με περίσσια ευκολία και για λόγους μάρκετινγκ να αλλάζει κάθε τόσο.

Θέλουμε όμως να στηλιτεύσουμε και τη στάση του ερασιτέχνη ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ που ενώ θα έπρεπε να είναι ο θεματοφύλακας της ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΗΣ ΙΔΕΑΣ σύρεται απο τη Παε σε αποφάσεις που τον εκθέτουν και τον οδηγούν σε πληρη απαξίωση και απομόνωση απο τη κοινωνία.

Ας μην έχει παράπονα λοιπόν ο ερασιτέχνης γιατί δεν έχει πολλά μέλη , ούτε και στήριξη απο την τοπική κοινωνία οταν δίχως να κάνει γενική συνέλευση και χωρίς να ρωτηθεί ο κόσμος δίνει την έγκριση του στη Παε για αλλαγή σήματος.

Και θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο πως σαν σύνδεσμος Αθηνών αισθανόμαστε απόλυτα δικαιωμένοι που δεν στηρίξαμε συνειδητά τα τελευταία χρόνια αλλά ούτε θα υπάρξει καμιά στήριξη στο μέλλον σε κανένα τμήμα του ερασιτέχνη.

Καλούμε όλους τους φιλάθλους,Διοίκηση των Παλαιμάχων,τα μέλη ερασιτέχνη του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ να μη σκύψουν το κεφάλι και να δείξουν την αντίθεση τους στην αλλαγή των συμβόλων και την αλλοίωση της ιστορίας , να μην αποδεχτούν το νεό σήμα-έκτρωμα της ομάδας.

Υ.Γ. ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΡΩΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ,ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΥΘΙΞΙΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ.

-ΤΙΤΟΡΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΣ ΟΥΤΟΣ ΑΛΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ
-MIA ZΩΗ ΜΟΝΟ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Η ανάρτηση της ΠΑΕ στο facebook:

Περί αισθητικής του εμβλήματος, ο καθένας εκφράζει άποψη. Η εικόνα μιλάει από μόνη της…
Περί «αποϊδεολογικοποίησης» και περί όσων «θέλουν να ξαναγράψουν την ιστορία και να μας πείσουν πως ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ δεν ιδρύθηκε το 1926 αλλά το 2005», τα γεγονότα είναι πολύ συγκεκριμένα:
Πριν το 2005 καμία εκδήλωση, καμία πρωτοβουλία. Μετά το 2005 καθημερινός αγώνας ανάδειξης του ΣΥΛΛΟΓΟΥ, των ανθρώπων που ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, του ΤΙΤΟΡΜΟΥ και των συμβολισμών του, του μοναδικού ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ, των ΑΡΧΩΝ και ΑΞΙΩΝ του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ. Με εκατοντάδες δράσεις. Και κυρίως, ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ, ΚΑΘΑΡΗ δράση στην καθημερινότητα.

Όποιος χρειάζεται επανάληψη για να φρεσκάρει τη μνήμη του και να τα εμπεδώσει, εδώ είμαστε…

Γιώργος Παπαϊωάννου
http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: